Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čech mění hokejové angažmá: Stane se Náčelníkem!

Autor: pl

Legendární fotbalový brankář Petr Čech (40) mění působiště. Ovšem nikoliv to fotbalové, ale hokejové. Z kabiny Guildfordu se plzeňský rodák přesune do celku Chelmsford Chieftains!

Hokejovou destinaci mění Čech po třech letech. Někdejší gólman Chelsea nebo Arsenalu podepsal s Náčelníky z Chelmsfordu roční kontrakt. Mančaft to oznámil před nedělním zápasem proti Oxfordu. „Jsem nadšený z nové výzvy v podobě angažmá u Chieftains,“ citoval Čecha deník The Sun. ,,Těším se, až pomůžu týmu naplnit předsezónní cíle.“

V období od roku 2019 do roku 2022 se Čech objevil v brance Guildfordu ve 20 případech. Minulý rok jim pomohl vychytat hned tři trofeje! Mezi ně patřil i titul vítěze Národní ligy ledního hokeje (NIHL) Divize II. Jih. Nyní si přilepší.

Nejlepší v lize

Bude totiž chytat o třídu výš. Konkrétně se představí v první jižní divizi NIHL. Fanoušci Náčelníků jsou štěstím bez sebe. A nejen proto, že se jedná o zvučné jméno. Vítěz Ligy mistrů 2012 měl totiž nejlepší průměr inkasovaných gólů na utkání (1,73). „Neuvěřitelný podpis,“ žasl jeden z fanoušků na sociální síti. „Úžasná posila! Bude sice muset dokázat, že na to opravdu má, ale ve čtyřnásobného vítěze Premier League a šampiona z Ligy mistrů důvěru mám.“

Čechův přesun přišel několik týdnů poté, co skončil v roli poradce technického a sportovního úseku poté, co organizaci nově převzal americký majitel Todd Boehly. V klubu byl po konci kariéry fotbalového brankáře od roku 2019.

Ve své lize patřil Čech k nejlepším brankářům, co se týče průměru obdržených gólů. Povede si stejně tak dobře i v novém dresu?
Ve své lize patřil Čech k nejlepším brankářům, co se týče průměru obdržených gólů. Povede si stejně tak dobře i v novém dresu?