Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

NHL truchlí: Člen Síně slávy (†70) podlehl vážné nemoci!

Autor: pl

Bojoval, ale nakonec to bohužel nestačilo. Někdejší skvělý forvard a hokejový komentátor Peter McNab (†70) podlehl rakovině, kterou mu diagnostikovali ke konci loňského září. O necelé tři měsíce později pak byl uveden do Síně slávy amerického hokeje.

I přesto, že McNab bojoval s vážnou nemocí, zůstal věrný své práci coby komentátora celku Colorado Avalanche. U klubu zpod Skalnatých hor navíc působil už od jeho vzniku v roce 1995, kdy se do Colorada přestěhovala NHL z Quebecu.

„Televizní stanice Altitude a holdingová společnost KSE jsou zarmouceni úmrtím našeho kamaráda Petera McNaba. Naše srdce patří jeho rodině a přátelům,“ stojí na twitterovém účtu Colorada Avalanche. „Rodina McNabových žádá o soukromí v této nepředstavitelně těžké době.“

Tisícovka byla na dohled

Komentování ale nebylo jediné povolání, které rodákovi z Vancouveru šlo. Předtím totiž prožil solidní kariéru v nejlepší hokejové lize světa, ve které odehrál téměř tisíc zápasů (konkrétně 954), a celkem si připsal 813 bodů za 363 branek a 450 nahrávek.

Za skvělé výkony na ledě byl loni uveden do Síně slávy amerického hokeje společně s někdejším útočníkem a generálním manažerem Philadelphie Flyers Paulem Holmgrenem a novinářem Stanem Fischerem.

Hokejové Colorado smutní. Mančaft přišel o dlouholetého komentátora a člena Síně slávy amerického hokeje Petera McNaba
Hokejové Colorado smutní. Mančaft přišel o dlouholetého komentátora a člena Síně slávy amerického hokeje Petera McNaba