Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Otřesení Švýcaři v Kataru: Cestou na zápas s Brazílií havarovali!

Autor: pl

Pro mnoho z nich se jednalo o jeden z nejočekávanějších zápasů v kariéře. Švýcarští fotbalisté byli natěšeni na utkání proti Brazílii. Jenže pak to přišlo. Náraz týmového autobusu do auta před nimi. A rovnou do policejního auta! Navíc to nebyl jediný „ťukec“ autobusu. Poznamenalo to výběr zemi Helvétského kříže?

Nehoda se stala během kolony na silnici. Řidič neubrzdil švýcarský autokar, a naboural do auta před nimi. Onen vůz byl navíc jejich policejní doprovod na Stadion 974, kde je čekal zápas proti „Kanárkům“.

Neškodná nehoda

Místo bezpečí ale následoval pravý opak. A aby toho nebylo málo, tak autobus utrpěl ještě jeden náraz, konkrétně od auta za nimi, jehož řidič také nestačil včas zareagovat. Ihned se uvnitř začalo řešit, jestli je někdo před klíčovým duelem zraněný, ale naštěstí se vše obešlo bez zdravotních komplikací.

Reprezentační výprava dokonce dorazila na stadion včas, a výkop se tak mohl uskutečnit bez zpoždění. Z klání měl především radost kouč Švýcarů Murat Yakin (48). „Osobně jsem se na tenhle duel těšil od oznámení losu. Už od dětství jsem dokázal o brazilském fotbalu mluvit hodiny,“ citoval Yakina deník Daily Mail. „Samozřejmě, že se na ten zápas těšíme. Je skvělé, že si můžeme zahrát proti tak velkým jménům, a předvést, co umíme,“ doplnil.

Švýcarští fotbalisté nakonec padli proti Brazílii výsledkem 1:0, i tak jsou ale po dvou střetnutích se třemi body na druhé příčce skupiny G. Postup před závěrečným utkáním proti Srbsku tak mají ve svých rukou.

I přes komplikace s autobusem stihli švýcarští fotbalisté zápas včas
I přes komplikace s autobusem stihli švýcarští fotbalisté zápas včas