Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šejk přimhouří oči: Vztah Georginy a Ronalda v Saúdské Arábii nebude problém, ale...

Autor: sm

Mohou si oddechnout! Ronaldovo rozhodnutí odejít hrát do Al Nassru bylo pro řadu fanoušků velkým překvapením také protože Saúdská Arábie platí za jednu z nepřísnějších zemí ohledně dodržování muslimských tradic. Fotbalová legenda si ale může oddechnout. Tamní úřady jeho soužití »na psí knžíku« nebudou řešit, ačkoliv obvykle se v této arabské zemi společný život muže a ženy, kteří nejsou manželé moc netoleruje. Úplně vyhráno údajně pár ale nemá...

Ještě donedávna dost důsledně úřadovala v Saúdské Arábii mravnostní policie, která byla velice striktní nejen ohledně nošení hidžábu, ale do maléru mohlo páry dostat i jen obyčejný držení se za ruku na veřejnosti.

Přehnané dodržování těchto pravidel se sice začalo uvolňovat, ale na mimomanželský sex a soužití obecně se Saúdové pořád dívají nelibě. Saúdskoarabský právník osvětlil, jak to bude v případě fotbalové ikony.

„I když zákony stále zakazují soužití bez manželského svazku, úřady začaly přivírat oči a nikoho nevyšetřují,“ řekl podle webu news.com.au. Jedním dechem ale dodal, že Ronaldo se svou drahou polovičkou bude muset »sekat latinu«, aby si na rodáka z Portugalska a jeho družku úřady neposvítily: „Samozřejmě, že tyto zákony se aplikují, když se vyskytne problém nebo zločin."

Zahraniční weby nicméně uvádějí, že tolerance se týká spíše cizinců. Navíc Georgina bude muset mít speciální vízum, které ji pobyt v zemi umožní.

Hvězda rozzářila Saúdskou Arábii. Podívejte se, jak Al-Nassr představil Ronalda
Video se připravuje ...

Nevleze se do kádru

Kromě toho to vypadá, že si Cristiano bude muset chvíli počkat, než se dostane do hry. Kromě trestu, v rámci kterého má vynechat dva zápasy kvůli napadení malého fanouška po utkání v Anglii, se vyrojil ještě další problém. Ronaldův nový klub je totiž na štíru s počtem cizinců, kteří za klub mohou nastupovat, a tak se Saúdům prozatím nepovedlo novou posilu zaregistrovat.

Zároveň se ale šušká o tom, že vedení klubu trest z Ronaldova předchozího působiště nemá v úmyslu respektovat. O tom, nakolik jsou tyto drby pravdivé, se mohli fanoušci přesvědčit už ve čtvrtek, kdy měl Al Nassr nastoupit do zápasu s Al Taee. Jenže vydatné deště v Rijádu nakonec udělaly své a duel se musel odsunout...