Martin Pešout
4. ledna 2023 • 21:00

Koller: Z Ronalda mi je smutno, svůj konec nezvládá. Jak to vidí Lafata?

Autor: Martin Pešout, TV iSport
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou se o něm bude hovořit jako o jednom z nejlepších fotbalistů všech dob. Aktuálně je ale spíše padouchem – Cristiano Ronaldo se rozkmotřil s Manchesterem United a z Evropy utekl zadním vchodem, když se čerstvě na dva roky upsal saúdskoarabskému celku Al-Nassr. Vydělá sice balík, přesně devět miliard korun, jenže už nebude hrát proti těm nejlepším. Co na šokující přesun CR7 říkají české fotbalové osobnosti?



Nejslavnějšímu rodákovi ostrova Madeira sice v únoru bude osmatřicet let, ovšem vzhledem k jeho životosprávě a chuti do fotbalu by na působení v rámci starého kontinentu jistě měl. Ostatně v roce 2015 prohlásil, že svou pouť nezakončí ve fotbalově méně rozvinutých destinacích jako USA, Dubaj či Katar.

„Je mi z toho smutno. Vždycky jsem mu fandil. Takový hráč má končit se ctí někde v Evropě. Ale bohužel svůj konec kariéry nezvládá. A tak to dopadlo, jak to dopadlo,“ prohlásil v rámci Silvestrovského derby historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller. Slavný Dino nesl nelibě i Portugalcovo chování, kdy se neukázal být zrovna týmovým hráčem a rozčiloval se, když ho trenér vystřídal.

Kanonýr David Lafata doplňuje: „Takové ty věci, které kolem něj v poslední době vyplavaly, si nezasloužil. Možná z toho byl trochu otrávený. Každopádně je to skvělý fotbalista a je škoda, že už ho neuvidíme na evropských trávnících.“

Střízlivější pohled má současný kouč fotbalistek Slavie Karel Piták. „Nejspíš v Evropě nedostal nabídku, která by ho uspokojila, tak vzal tuhle možnost v Arábii. Takový je fotbalový život.“

Svůj pohled dodal i jednačtyřicetiletý nestárnoucí špílmachr Marek Matějovský, který se aktuálně připravuje s Mladou Boleslaví na jarní start FORTUNA:LIGY.

„Ronaldova kariéra možná k něčemu podobnému už směřovala. Přesto to je pořád překvapivý krok. Určitě nemá zapotřebí jít do Arábie jenom kvůli penězům a tenhle krok si jinak vyložit nejde. Přesto on musí vědět sám, co je pro něj nejlepší a my ostatní ho soudit nemůžeme,“ myslí si bývalý hráč Sparty či anglického Readingu.

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud