Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podivná smrt mladičké naděje MMA (†18): Srdceryvný vzkaz sestry!

Autor: ptr

Tragická zpráva zasáhla svět smíšených bojových umění. Mladá a velmi nadějná bojovnice Victoria Leeová (†18) opustila předčasně tento svět. Slibně se rozvíjející MMA kariéra byla utnuta příliš brzy a komunita truchlí nad touto nečekanou a krutou ztrátou.

Victoria byla již od svých šestnácti let součástí organizace ONE, pod kterou zápasila i její starší sestra Angela. Ta je úřadující šampionkou v kategorii atomové váhy a v loňském roce navíc vyhrála tituly i v lehké a welterové váze. MMA  se věnovala i její druhá sestra Christiana.

Svůj profesionální debut si Victoria odbyla v únoru 2021, když porazila Sunisu Srisanovou díky povedené submisi. Rodačka z Havaje vyhrála všechny tři své zápasy, které po podepsání smlouvy s ONE absolvovala. Další vítězné zářezy už ale bohužel nepřidá.

Náhlým skonem byla šokována celá Victoriina rodina a Angela se později rozloučila se svou milovanou sestrou prostřednictvím srdceryvného vzkazu na instagramu. „Dne 26. prosince 2022 naše rodina zažila něco, čím by žádná rodina nikdy neměla projít. Je neuvěřitelně těžké to říct. Naše Victoria zemřela. Odešla příliš brzy a naše rodina je od té doby zcela zničená. Chybí nám. Víc než cokoli na tomto světě. Naše rodina už nikdy nebude stejná. Život nikdy nebude stejný.“

„Victoria byla ta nejkrásnější duše, která kdy žila. Byla to nejlepší sestřička na světě. Nejlepší dcera, nejlepší vnučka a nejlepší kmotřička/teta Avy a Alii. Moc nám chybíš, sestřičko. Víc, než by sis mohla kdy představit. Všichni jsme zlomení, protože kousek tebe byl v každém z nás, a když jsi odešla, ty kousky z nás byly vyrvány. Nikdy nebudeme stejní,“ ukončila dojemné vyznání.

Podle Damona Martina z MMA Fighting měla Victoria bojovat se Zebou Banovou na nadcházející akci organizace ONE naplánované na 13. ledna v Impact Areně v thajském Bangkoku. Příčina smrti nebyla zveřejněna.

MMA bojovnice Victoria Leeová se sestrou Angelou
MMA bojovnice Victoria Leeová se sestrou Angelou