Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tvrdíka znechutila klec pro fanoušky v Pardubicích: Nečekaný vzkaz těm, co to mají na triku!

Autor: pl

Pro domácí velká sláva, pro hosty zážitek jako ze zoologické zahrady. Nový stadion fotbalových Pardubic budí vášně, konkrétně sektor pro hostující fanoušky, který je obehnán mřížemi. Proti kleci se ohradil i fotbalový boss Jaroslav Tvrdík (54), jehož Slavie o víkendu v Pardubicích hraje. Nyní udělal nečekanou nabídku těm, kdo za kontroverzní stavbou stojí!

Smutné a nedůstojné. Těmito slovy popsal Tvrdík sektor hostů ve zrekonstruované CFIG Areně, kde budou jeho chlapci usilovat o navýšení náskoku na špici tabulky. Více než prostor pro sportovní příznivce ale sektor připomíná klec. Jak je to možné?

„Pardubický stadion projektovala stavební firma PORR. Ta vše konzultovala s bezpečnostními složkami a s Komisí pro stadiony, která vychází ze zkušeností z ligových zápasů,“ stojí na webu FK Pardubice ohledně vyjádření k podobě sektoru. „Po jejich vzájemné komunikaci vznikl sektor pro fanoušky hostů v této podobě. Dokud se v ČR nezmění legislativa, což je záležitost Ministerstva vnitra, budou bohužel sektory hostujících fanoušků vypadat podobně, jako na našem stadionu.“

Vstupenky zařídím

Zástupci pardubického klubu ještě dodali, že do rekonstrukce stadionu nemohli téměř vůbec mluvit. Tvrdík se tedy rozhodl jednat a vytasil štědrou nabídku. „Srdečně zvu představitele firmy PORR, Komisi pro stadiony, MV ČR, bezpečnostní složky, představenstvo FK Pardubice a všech dalších zúčastněných na společné sledování fotbalového zápasu našich klubů,“ napsal na Twitter. „Vstupenky zařídím. Těším se,“ dodal velkoryse.

Kromě tábora soupeře potěšil Tvrdík i své příznivce. Pár dní před utkáním totiž napsal, že do klece půjde společně s fanoušky! Nejvěrnější fandové Slavie tak mají příležitost dokázat, že nejsou agresivní bandou primitivů, jak jsou někdy nadšenci fotbalu obecně vyobrazováni, ale že dokážou vytvořit parádní atmosféru, na kterou budou domácí dlouho vzpomínat.

Fotbalové Pardubice mají nový stadion. Sektor pro fanoušky hostů ale spíš připomíná klec
Fotbalové Pardubice mají nový stadion. Sektor pro fanoušky hostů ale spíš připomíná klec