Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Janktovu přiznání se klaní také darebák Infantino: Pokrytci z FIFA gaye dusili, teď tleskají!

Autor: vba

„Jsem homosexuál!“ Tahle věta fotbalového reprezentanta ve službách Sparty Jakuba Jankta (27) zbořila internet. Slova podpory se na něj hrnou z celého světa, polívčičku si ale přihřáli i pokrytci z FIFA.

Mezinárodní federace fotbalových asociací se neštítí jít na ruku autoritářům, ne-li dokonce diktátorům. Nejvíce okaté to bylo během dvou minulých MS. Že by se gayové a zástupci dalších sexuálních menšin mohli před pěti lety volně promenádovat po ulicích Putinova Ruska? Či snad posledně ve striktně muslimském Kataru, kde je homosexualita trestána dle středověkého práva šaría? Vyloučeno!

Do perzekucí se zapojila sama FIFA, která ještě před dvěma měsíci veškeré »duhové« projevy tvrdě trestala. Fanoušky vykazovala ze stadionů, fotbalistům pak pod hrozbou přísných flastrů zakázala speciální kapitánské pásky. „Byli jsme připraveni za naše duhové pásky platit běžné pokuty, vystavovat hráče zápasovým trestům ale nemůžeme. Takové rozhodnutí FIFA nás velmi frustruje a považujeme ho za bezprecedentní,“ psali naštvaně zástupci evropských reprezentací. Jenže neúspěšně. Šéf FIFA Infantino mlčel, před tyrany se plazil a projevy svobody dál postihoval.

Najít v takové atmosféře odvahu vystoupit před celým světem a říct o sobě, že jste gay? To chtělo fakt pořádnou kuráž! A Jankto ji měl, proto se mu také všichni poklonili. Přidat se ovšem neštítila ani samotná FIFA. „Jsme s tebou, Jakube! Fotbal je pro všechny!“ napsali mu na Twitteru. Jen škoda, že ta druhá věta v Rusku a Kataru evidentně neplatila...

Má celosvětové renomé. Středopolař reprezentace a Sparty Jakub Jankto si ho vysloužil statečným přiznáním homosexuality.
Má celosvětové renomé. Středopolař reprezentace a Sparty Jakub Jankto si ho vysloužil statečným přiznáním homosexuality.