Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tenistka Kerberová slaví životní triumf: Jsem máma! Gratulovala i Krejčíková

Autor: pl

Za svou dosavadní kariéru tenistky slavila nejeden úspěch, ale narození dcery bude jistě bývalá světová jednička Angelique Kerberová (35) stavět nad všechny ostatní. Holčičce, která je jejím prvorozeným dítětem, dala jméno Liana. O radostnou novinu se s veřejností podělila na sociální síti, kde jí blahopřála i česká soupeřka Barbora Krejčíková (27) nebo těhotná extenistka Dominika Cibulková (33).

„Vítej do rodiny, Liano,“ napsala Kerberová na instagram k fotce, na které dcerku bere za ruku. „Mít tě mezi námi je ten nejkrásnější pocit, jaký si umíme představit,“ doplnila svůj vzkaz své prvorozené. Lianu má se svým partnerem a podnikatelem Francem Biancem.

Pod příspěvkem se rázem strhla lavina gratulací v čele s českou tenistkou Barborou Krejčíkovou. „Gratuluji Angie,“ napsala expertka na čtyřhru. Pozadu nezůstala ani Dominika Cibulková, která také brzy přivede na svět nového potomka. „Je to tady! Gratuluju ti drahá!!! Posílám spoustu lásky,“ popřála někdejší slovenská tenistka.

Pokud byste ale u pětatřicetileté vítězky Wimbledonu za rok 2018 čekali, že po narození dcery pověsí raketu na hřebík, jste na omylu. Kerberová plánuje návrat na kurty ještě letos! Za vzor má v tomto směru Serenu Williamsovou, Kim Clijstersovou nebo Viktorii Azarenkovou.

„V minulosti už jsme mohli vidět, jak se mámy vrací do světa profesionálního tenisu a triumfují na velkých turnajích. Doufám, že budu jednou z nich. Chtěla bych tak inspirovat další těhotné tenistky a ukázat jim, že se i po porodu mohou na kurt vrátit v plné síle,“ avizovala Kerberová loni v listopadu pro web WTA. Aktuálně je rodačka z Brém v žebříčku na 111. místě. Dokáže se prodrat zpět mezi elitu?

Tenistka a bývalá světová jednička Angelique Kerberová má pořádný důvod k radosti. Narodilo se jí první dítě!
Tenistka a bývalá světová jednička Angelique Kerberová má pořádný důvod k radosti. Narodilo se jí první dítě!