Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šokující detaily v případu mrtvého skokana Hájka (†35): Vybral si místo smrti?

Autor: Michael Bereň

Jeho blízcí doufali, že žije v Malajsii nový život. Ale už když se loni v říjnu obrátili na policii o pomoc při pátrání po Antonínu Hájkovi (†35), byl exreprezentant ve skoku na lyžích nejspíš po smrti. Na místo, kde zemřel, navíc každoročně jezdíval na dovolenou...

,,Jeho život vyhasl v nedožitých 36 letech," potvrdil v pátek oficiálně Hájkův skon lyžařský svaz. S ohledem na truchlící rodinu neuvedl další podrobnosti. Jedna mrazivá podrobnost se ale týká místa jeho úmrtí.

Hájek měl totiž pro strach uděláno nejen na můstku. Touha po zážitcích jej možná připravila o život na exotickém ostrově v Malajsii. Krutou hříčkou osudu bývalý reprezentační trenér na místo své smrti jezdíval každoročně na dovolenou s exmanželkou Veronikou. ,,Jako Krokodýl Dundee," smál se v dubnu 2019 jako hrdina akční komedie...

Dílky ze skládanky

,,Až čas sesbírá všechny dílky ze skládanky," filozofoval kdysi dobrodruh, jenž zmizel beze stopy loni na podzim. Teď jeho věta zní až děsivě, protože taky záhadnou smrt českého rekordmana v letech na lyžích (výkonem 236 metrů na MS 2010 v Planici) lze poskládat ze známých indicií.

Pátrací člun

Podle zdroje Nedělního Blesku prý Hájkovo tělo po třech dnech vydalo rozbouřené moře poblíž ostrova Langkawi, ráje surfařů, mezi něž patřil i Čech. Tamní média referovala o nálezu neznámého muže ve vlnách 30. září 2022: ,,Bylo spatřeno pasažérem osobní lodi kolem poledne." Pobřežní hlídka vyslala pátrací člun zhruba 0,6 námořní míle (cca 1,1 km) východně od pevniny.

Exreprezentantovi Hájkovi chutnalo pivo a v životě rád riskoval
Exreprezentantovi Hájkovi chutnalo pivo a v životě rád riskoval