Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Legendární Woods odmítá obvinění ze sexuálního násilí: Jsi zhrzená bývalka!

Autor: pl

Vypadá to jako bludný kruh. Tiger Woods (47) se zamiluje, nějakou dobu to klape, no a pak nastane třaskavé odloučení. Momentálně se hvězdný golfista nachází v té poslední části, která pro něho nemusí skončit vůbec dobře. Jeho expřítelkyně Erica Hermanová (39) žádá po soudu, aby zrušil smlouvu o mlčenlivosti. Podle ní je taková dohoda neplatná, pokud došlo k sexuálnímu násilí. Woodsona strana ale sexuální násilí odmítá.

Hermanová žaluje svěřenský fond, pod který má spadat luxusní sídlo, o 670 milionů korun. Podle jejich slov fond patří Woodsovi. Sama pak prý měla nárok v rezidenci bydlet po rozchodu ještě dalších pět let. Jenže vítěz patnácti majorů ji vykopl, což mělo Hermanové způsobit vážné emocionální poruchy.

Taktéž se dožaduje zrušení smlouvy o mlčenlivosti, kterou s Woodsem uzavřela. S tím, co řekla, to vypadá, že ji měl hvězdný sportovec sexuálně napadnout. Strana golfisty ale tyto spekulace vylučuje. Jeho právníci uvedli, že Hermanová je jen zhrzená expřítelkyně. Dále řekli, že její obvinění podléhá smlouvě mezi Woodsem a Hermanovou, protože v tomto soudním sporu prý nevznesla konkrétní obvinění ze sexuálního násilí.

Zaškrtla ,,Ne"

Argumentují tím, že když Hermanová vyplňovala dotazník ohledně jejího soudního sporu s Woodsem, zaškrtla u otázky „Zahrnuje tento případ obvinění ze sexuálního zneužívání?“ políčko s odpovědí „Ne“. „Hermanová nikdy oficiálně neobvinila Woodse ze sexuálního napadení nebo obtěžování. Nečiní tak ani v této žalobě pronajímatele a nájemce,“ píše se v dokumentu.

„Pouhý odkaz paní Hermanové na zákon, bez jakýchkoli tvrzení, nestačí k tomu, aby byla zproštěna své smluvní povinnosti. Jedná se spíše o průhledné zneužití soudního procesu, které podkopává účel federálního zákona a těch, které se zákon snaží chránit,“ stojí dále. Případ se tak komplikuje čím dál tím víc. Odejde Woods tentokrát jako nevinen, nebo bude mít na krku skandál, za který by mu hrozilo i vězení?

Podle slov právníků Tigera Woodse je Hermanová jen zhrzenou expřítelkyní
Podle slov právníků Tigera Woodse je Hermanová jen zhrzenou expřítelkyní