Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záhada zdravotních trablů šutéra reprezentace Schicka je odhalena: Ničí ho zuby!

Autor: Petr Němec

Křeslo v ordinaci je nachystané. Kleště v ruce dentisty cvakají. Za zdravotními trably ostrostřelce reprezentace z Leverkusenu Patrika Schicka (27) je totiž jeho chrup. »Moudráky«!

Vleklé potíže s třísly ho na čtvrt roku vyřadily z fotbalu. Když už se zdálo, že ustaly, jako na potvoru jsou zpátky zrovna, když jeho Bayer hraje play off Evropské ligy a nároďák kvalifikaci na Euro.

Trhací pátky

Zbylo pět kandidátů na trofej pro vítěze ankety Fotbalista roku 2022. Hráčský agent Pavel Paska mezi nimi má tři. Součka, Hložka a Schicka. No a právě »Schicky« mu teď dělá starosti. „Přetížením se bohužel zranění třísel vrátilo. Ne moc, protože jsme to včas přerušili,“ začal svůj popis Patrikovy situace pro Blesk Paska.

„Udělali jsme zdravotní program na čtrnáct dnů, protože jsme zjistili, že musíme Patrikovi vytrhnout osmičky, které s tím souvisejí. Na první trhání půjde Patrik teď v pátek, na druhé ten příští. Mezitím proběhne ošetřování třísel a svalu, ale ty zuby jsou největší zásah a všichni odborníci se shodují, že to pomůže,“ vysvětlil Pavel Paska příčinu nesnází a nadcházející průběh kurýrování Patrika Schicka.

Zákrok jako u Rosy…

V květnu 2007 byl Tomáš Rosický (42) záložníkem Arsenalu. Při zákroku dentisty přišel o všechny čtyři zuby moudrosti, neboť dle názoru britských specialistů mohly být příčinou opakovaných potíží s nataženými svaly a třísly. Podle čínské medicíny leží zuby na jednotlivých meridiánech, a jsou tak propojeny se vším, co se v těle i duši děje.

Patrik Schick v dresu fotbalové reprezentace
Patrik Schick v dresu fotbalové reprezentace