Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Odmítání očkování? Z částky, kterou »prohospodařil« Djokovič, se točí hlava

Autor: sm

Za žádnou cenu! Přesně tak urputně vzdoroval tenista Novak Djokovič vakcíně proti covidu. Odporem k očkování si tak zavřel dveře na hromadu turnajů, mezi kterými byl například Australian Open, během kterého dokonce čelil vyhoštění. S odstupem času se ukazuje, o kolik peněz se srbský hráč nesplněním podmínky pro vstup do různých zemí připravil. A rozhodně to nejsou žádné drobné!

Indiana Wells, Miami Open a Australian Open patří do výčtu turnajů, na kterých se Novak Djokovič neukázal kvůli chybějící vakcíně proti covidu. Tu přitom země stanovily jako podmínku pro vstup na své území, bez ohledu na to, jestli mají přes hranice pustit známou tvář, nebo »obyčejného smrtelníka«.

Web Tennis 365 teď spočítal, že kdyby Djokovič na vynechaných turnají přeci jen nastoupil, do jeho kasy by případné výhry přinesly takový balík peněz, se kterým by obyčejný člověk nepotřeboval do konce života ani hnout brvou.

Na vynechaných turnajích by totiž v případě, že by Novak vyhrál a zůstal neporažen, létaly miliony. Přibližná finanční odměna by v českých korunách vypadala zhruba takto:

Austrálie 2022 43 milionů
Indian Wells 2022 27,5 milionu
Miami 2022 27,5 milionu
Canadian Open 2022 20,5 milionu
Cincinatti Masters 2022 22 milionů
US Open 58 milionů
Austrálie 2023 45 milionů
Indian Wells 2023 28 milionů
Miami 2023 28 milionů
  Celkem přibližně 300 milionů

Na bídu si nejspíš Djokovič nemůže stěžovat, ale z turnajů, kterých se nemohl účastnit, mohlo kápnout příjemné finanční přilepšení
Na bídu si nejspíš Djokovič nemůže stěžovat, ale z turnajů, kterých se nemohl účastnit, mohlo kápnout příjemné finanční přilepšení