7. března 2023 • 14:25

Očkovací stopka pro Djokoviče budí rozruch: V téhle zemi vládne hloupost

Autor: jj, inf
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonoví bratři Böovi o víkendu v Česku závodili nakažení covidem. Při Australian Open už ani tenisté nebyli testováni a i když onemocněli, bylo pouze na nich, zda půjdou do zápasu. Nejen svět sportu už začal brát koronavirus jako nepříjemnou, leč běžnou součást života podobnou chřipce. Přesto Novak Djokovič přijde o „sunshine double“, prestižní turnaje v Indian Wells a Miami, protože není očkovaný. USA stále nepovolují neočkovaným cizincům cestovat do země, zákaz by měl přestat platit až 11. května, tedy o dva měsíce později, než by Djokovič potřeboval.



Srbský šampion žádal oficiálně americké úřady o výjimku, kterou podpořil jak tamní tenisový svaz (USTA), tak zástupci grandslamového US Open. „Doufáme, že Novak uspěje a fanoušci ho budou moci vidět v Indian Wells a Miami,“ tvrdily obě tenisové autority.

Zůstalo jen u doufání. Výjimka byla zamítnuta a mnozí si klepou na čelo, jak absurdní Djokovičova absence za současné situace je.

„Jaké nebezpečí představuje tenista, který si už nemocí dvakrát prošel a dělá sport, jenž se hraje pod otevřeným nebem ve státě, kde měl covid už každý? V téhle zemi prostě vládne hloupost,“ podivoval se vlivný americký moderátor Bill Maher.

Ředitel turnaje v Indian Wells Tommy Haas už dříve označil rozhodnutí za ostudu a přizvukují mu i mnozí tenisoví fanoušci.

Jejich hněv Djokovičovi nepomůže. Zbývá mu jen čekat doma v Evropě a připravovat se na antukovou část sezony, která vypukne začátkem dubna. Nemusí do ní vstupovat jako světová jednička.

Na první místo se může už v Indian Wells vrátit Carlos Alcaraz, pokud turnaj vyhraje. Otevřít cestu na trůn si může i Stefanos Tsitsipas, jenž potřebuje dobré výsledky na obou podnicích zvaných Sunshine double.

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud