Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neuvěřitelné bohatství bývalé tenistky Šarapovové: Kde vzala své miliardy?

Autor: ptr

Patří mezi nejbohatší sportovkyně světa. Jen na kurtu si bývalá tenistka Maria Šarapovová (36) vydělala přes 830 milionů korun. Ani dnes si ale v klidu neužívá své závratné jmění a neustále pracuje na svém blahobytu. Díky své šikovnosti a podnikavému duchu má aktuálně její majetek přesahovat 4,7 miliardy!

Populární ruská tenisová diva se čas od času propracuje na titulní stránky zpravodajství, i když už má pár let po kariéře. Sem tam je propírán její vztah s britským milionářem, občas její děťátko, nebo třeba luxusní sídlo, které si nechala vybudovat. Jisté ovšem je, že veleúspěšná šampionka po sportovní kariéře nestrádá.

Ve středu 19. dubna oslavila své teprve šestatřicáté narozeniny a tentokrát byly trochu jiné. „Moje první narozeniny v roli matky,“ pochlubila se fotografií, na které v náručí drží svého malého synka Theodora. Právě ten je jistě jejím největším bohatstvím, ale ani finanční bilance není vůbec k zahození.

Během sportovní kariéry se jí na kurtu nadmíru dařilo, ale už tenkrát jí největší příjmy plynuly z reklamních smluv. Po ukončení kariéry se pak naplno vrhla do další výzvy, tentokrát té podnikatelské, se kterou již pár let koketovala. Už v roce 2011 totiž Šarapovová uvedla na trh vlastní značku »Sugarpova«, která vyrábí prémiové cukrářské výrobky.

Za deset let se jí podařilo proměnit malý projekt v solidní značku s ročním obratem společnosti okolo 430 milionů korun a čistým ziskem téměř 24 milionů. Značka cukrovinek byla pro tenistku jen začátek. Maria v posledních letech také aktivně investuje do perspektivních společností. Sleduje také nejnovější módní trendy ve světě obchodu a financí.

Všechny tyto aktivity a stále plynoucí reklamní smlouvy jí zajišťují dechberoucí majetek v hodnotě téměř pěti miliard korun. Poslední nedořešenou záležitostí v jejím životě tak zůstává svatba s anglickým milionářem Alexandrem Gilkesem. S tím chodí od roku 2018 a už před třemi lety se pár dokonce zasnoubil, pandemie koronaviru jim ovšem překazila plánovanou svatbu. Nový termín ještě stále neoznámili.

Ruska Maria Šarapovová si užívá život po tenisové kariéře.
Ruska Maria Šarapovová si užívá život po tenisové kariéře.