Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Kunzova (†48) smrt nebyla z Interu jediná, v týmu hrál i »Čišo« (†40)! Je klub prokletý?

Autor: pl
  • Nejen Radoslav Kunzo. Bývalých fotbalistů Interu Bratislava, které potkal smutný osud, je více. Mezi nimi je i Kunzův někdejší spoluhráč Marián Čišovský

    Jakoby ta smůla nemohla nikdy skončit. Nejenže se fotbalový klub Inter Bratislava, který na přelomu tisíciletí vyhrál dvakrát za sebou nejvyšší slovenskou soutěž, aktuálně plácá u dna třetí ligy, ale nedávné úmrtí jejich bývalého hráče Radoslava Kunza (†48) bylo už několikátou smrtelnou tragédií za poslední roky. Konkrétně pátou. Někteří zemřeli při autonehodě, jiní na rakovinu. Za mančaft hrál v minulosti i zesnulý Marián Čišovský (†40). Skoro se zdá, že mančaft trpí nějakým prokletím.

  • Radoslav Kunzo (†48)

    V dresu Interu Bratislava zažil nejlepší léta fotbalové kariéry. Na západě Slovenska působil Kunzo necelých šest let, konkrétně od léta 2001 až do února 2007. První ročník se ukázal jako nejúspěšnější, když s týmem obsadil bronzovou příčku. Minulý týden měl ale v nočních hodinách autonehodu. Poté zmizel.

    Bylo vyhlášeno pátrání, které skončilo o tři dny později, když byl exfotbalista nalezen mrtvý. Zprvu se nabízelo, že Kunzo podlehl zraněním z nehody, ale pravda byla mnohem horší. Někdejší obránce si vzal život sám, když se rozhodl oběsit se v lese. Jeho tělo tam našel náhodný kolemjdoucí, který venčil psa.

    Exfotbalistu Radoslava Kunza (vpravo) našli oběšeného v leseFoto Profimedia.cz

  • Marián Čišovský (†40)

    Jméno, které fotbaloví příznivci, hlavně ti plzenští, moc dobře znají. Populární »Čišo« si za Inter Bratislava zahrál na začátku kariéry. Žlutočerný trikot oblékal až do srpna 2004, kdy přestoupil do Žiliny. O sedm let později jej vedení plzeňské Viktorky představilo jako svou novou posilu.

    A vyplatilo se. Slovenský zadák přispěl v ročníku 2012/13 k druhému titulu v klubové historii. Bohužel mu doktoři v roce 2014 diagnostikovali amyotrofickou laterální sklerózu (ALS). Se zákeřnou nemocí bojoval šest let, ale naneštěstí svůj boj prohrál.

    Čišovský (vlevo) si za Inter Bratislava zahrál v úvodu své kariéryFoto Profimedia.cz

  • Marek Krejčí (†26)

    První ze smutného seznamu, který tento svět opustil. Mladý život talentovaného útočníka Marka Krejčího náhle vyhasl v roce 2007 poté, co v německém městě Maitenbeth nezvládl řízení, sjel ze silnice a napálil to v plné rychlosti do stromu.

    Podle policie byl na místě mrtvý. Jako příčina byla uvedena únava řidiče. ,,Těžce nás to zasáhlo, hluboce soucítíme s jeho manželkou a dítětem," uvedl Willi Kleine, šéf tehdejšího druholigového německého celku Wacker Burghausen, za který Krejčí nastupoval.

    Slovenský fotbalista Marek Krejčí tragicky zemřel při autonehoděFoto Facebook

  • Peter Dzúrik (†41)

    Stejně jako Marián Čišovský, i další bývalý bek Interu Peter Dzúrik se musel potýkat s těžkým onemočněním. Majitele 45 startů za slovenskou reprezentaci od července 2005 trápila rakovina, kvůli které se musel rozloučit s profesionální fotbalovou kariérou. O pět let později v bratislavské nemocnici této nemoci podlehl.

    Dzúrik (uprostřed) v dresu Interu Bratislava poměřil síly i s francouzským LyonemFoto Profimedia.cz

  • Juraj Halenár (†35)

    Halenárův příběh je obzvlášť smutný. Trnavský rodák si vzal život den po svých 35. narozeninách. Tělo exreprezentanta se našlo s podřezanými žílami koncem června 2018 ve Vrakunském lesíku v Bratislavě. Kriminalisté bezmála půl roku vedli vyšetřování kvůli podezření na nedbalostní přečin usmrcení. Nakonec případ uzavřeli jako sebevraždu.

    ,,Po vykonání všech procesních úkonů a znaleckých zkoumání pověřený příslušník v dané věci rozhodl a trestní stíhání zastavil," uvedla tehdy v oficiálním prohlášení mluvčí bratislavské krajské policie Veronika Slámková. Halenár strávil mnohem více času v konkurenčním Slovanu Bratislava, se kterým čtyřikrát ovládl nejvyšší slovenskou soutěž. Čeští fanoušci ho mohli znát z jeho sedmiměsíčního angažmá v Olomouci.

    Juraj Halenár (vlevo) si den po narozeninách podřezal žílyFoto Profimedia.cz

  • Radoslav Kunzo (vlevo) se oběsil v lese
    Radoslav Kunzo (vlevo) se oběsil v lese

  •  

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###