Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Malér trenérského asistenta Slavie Houšteckého: Šoféroval bez papírů! Jako sparťan Jankto…

Autor: nem

Ten nám zase vynadá do bezvědomí. Realizační týmy soupeřů Slavie se při vyslovení jména Zdeněk Houštecký (51) křižují v obavách z jeho drsné mluvy v prostoru mezi střídačkami. Měl by vyplísnit sám sebe… Drandil po pražské Tróji bez šoférského oprávnění a byl polapen. Den předtím, než se stejného průšvihu dopustil sparťan Jakub Jankto.

„Policisté z pohotovostní motoristické hlídky 17. dubna 2023 v dopoledních hodinách v ulici Nad Kázankou zastavili řidiče, který neměl řidičský průkaz. V průběhu kontroly zjistili, že mu byl vystaven zákaz řízení, tudíž byl podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Následně byl převezen na místní oddělení k provedení dalších úkonů. Případ byl ukončen a předán na státní zastupitelství pro Prahu 7,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Průšvih trenéra Blesku potvrdila i sama Slavia. „Zdeněk Houštecký klub o této záležitosti ihned informoval. Stejně tak od něj byl informován, že se v minulosti vybodoval za překračování povolené rychlosti. Nynější odnětí jeho řidičského oprávnění v době trvání 14 měsíců končí 7. května. Minulý týden byl zastaven v rámci běžné silniční kontroly bez podezření na spáchání dopravního přestupku. Vzhledem k výše uvedenému bude řešen ve správním řízení za porušení platného správního předpisu,“ uvedl klub a přidal i vyjádření samotného hříšníka.

„Je mi to moc líto. Udělal jsem chybu a s pokorou přijmu jakýkoliv trest, který mi bude v aktuálně probíhajícím správním řízení udělen. S ohledem na porušení etického kodexu klubu přispěji ze svého částkou 100 000 korun na charitativní aktivity Nadačního fondu Slavie,“ kaje se Houštecký.

Na obou březích Vltavy tak jsou průšviháři. Sparťanovi Janktovi se tahle eskapáda s »papíry v čistírně« přihodila minulé pondělí. Rozdíl je jen v tom, že navíc odmítl podstoupit test na drogy.

Folprecht: Houštecký není (jen) holohlavý blázen. Trpišovského vidím v Anglii, ale...
Video se připravuje ...

Zdeněk Houštecký je v průšvihu. Za volant sedl přes zákaz řízení.
Zdeněk Houštecký je v průšvihu. Za volant sedl přes zákaz řízení.