26. dubna 2023 • 15:38

Spartu čeká řez. Po krachu se chystají změny, znovu se mluví o Varaďovi

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nanicovatý začátek, výborná druhá i třetí třetina základní části a pohřeb nadějí v play off, v němž rychle shořely zlaté ambice. Nehledě na to, že přes rekord v návštěvnosti na utkání do pokladny nedorazil tučný výdělek ze zaplněných arén při vyřazovacích bojích. Turbulentní ročník extraligové Sparty mnohé její příznivce nepřebolel a ani vedení nezapomnělo. Lze čekat důležité změny a nyní se řeší, s kým už se do nové sezony nepůjde.



Nikdo zatím moc neví, co bude. Gilotina je možná silné slovo, nicméně je těžké si představit, že v pražských Holešovicích neprovedou řez. Na titul tu čekají od roku 2007, a byť třeba pyšné organizace Toronta či Montrealu jsou na tom v NHL ještě mnohem hůř, na konejšení není v rudém táboře nálada. Podle informací deníku Sport a iSport.cz majitel klubu Karel Pražák usilovně pátrá, kde je zakopaný pes, a podle výsledku bádání vynese verdikt.

„Řekl, že je čas provést řez. Do konce měsíce má s něčím přijít,“ sdělil zdroj blízký prostředí klubu. Sparta není mrtvá, funguje dobře. Především marketingově slušně ždímá potenciál velkého „S“, mívá velmi dobré návštěvy v O2 areně. Junioři pod vedením klubové ikony Richarda Žemličky po 29 letech získali mistrovský titul. Jenže to hlavní, absolutní euforie z extraligového triumfu, tomu pořád chybí. Řada zklamání z trpkých konců v play off se natahuje tak, že až bolí.

V Praze vynakládají obrovské prostředky do skladby kádru. Její hráči patří k nejlíp odměňovaným v extralize společně s klíčovými členy týmů Pardubic, Třince či Komety. Umístění však investici neodpovídají. V cestě za korunovací pokaždé přijde nějaký zádrhel. Poslední dobou jim do toho házejí vidle Oceláři. Loni v boji o Masarykův pohár, letos už ve čtvrtfinále. Před rokem hořkou porážku se skřípěním zubů skousli, letos už ne. Pravda je taková, že Sparta měla po 52 kolech šestý tým v pořadí odklidit z cesty. Jenže znovu si nabila ústa. Podobně jako loni.

Relevantních informací týkajících se nejbližší budoucnosti je pomálu, leccos však přece jen vyvěrá na povrch. Podle všeho se čeká na okamžik, kudy řez

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud