Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Neštěstí na šampionátu v Kramolíně: Po nehodě zemřel spolujezdec!

Autor: sm

Měla to být ohromná podívaná pro fanoušky rychlosti, ale jeden nešťastný moment vše změnil. Na závodech v sajdkárkrosu v Kramolíně po havárii zemřel jeden z účastníků, který na akci působil jako spolujezdec. Organizátoři zbytek programu po tragické havárii zrušili.

„Po dnešní vážné nehodě během závodu Veteran Sidecar – vloženého závodu FIM Sidecar Motocross World Championship, byl další program závodu zrušen. Jako vždy v těchto situacích jsou naše myšlenky s těmi, kteří byli součástí nehody,“ stojí v oficiálním prohlášení zdrcených pořadatelů. Smutnou novinou jsou otřeseni také ostatní závodníci a samozřejmě i fanoušci. 

„Velký svátek sajdkárkrosu v Čechách byl předčasně ukončen, v prvním kole první jízdy veteránů. Zahraničí posádka H. Bijlmakers - R. Boom měla po startu nešťastný pád, který spolujezdec bohužel nepřežil," popisuje detaily nehody facebooková stránka fanclubu závodníka Josefa Petáka.

„Sajdkárkrosová komunita tímto přišla o skvělého člověka, kamaráda a mechanika. Náš Tým #77 by chtěl tímto vyjádřit upřímnou soustrast celé rodině," stojí ve vyjádření.

Závody v sajdkárkrosu přináší podívanou, ze které se tají dech. Šampionát v Kramolíně ale bohužel skončil neštěstím (ilustrační foto)
Závody v sajdkárkrosu přináší podívanou, ze které se tají dech. Šampionát v Kramolíně ale bohužel skončil neštěstím (ilustrační foto)