Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chvíle hrůzy pro hvězdu F1: Povodně v Itálii uvěznily závodníka v zatopené oblasti!

Autor: sm

Měl pořádné štěstí! Sever Itálie se momentálně trápí s velkou vodou, která v uplynulých dnech napáchala velké škody a některé lidi dokonce připravila o život. Problémy místních na vlastní kůži okusil jezdec Formule 1 Nyck de Vries (28). Ten kvůli povodni uvízl v zatopeném místě a nocovat musel na přeplněném hotelu s evakuovanými lidmi.

Nizozemský jezdec momentálně závodí za AlphaTauri, které má továrnu v italském městečku Faenza. Cestou ale Nyck zaplavené oblasti uvázl a svůj strastiplný zážitek s fanoušky sdílel na sociálních sítích: „Úterý večer 23:30, jsem na cestě do Faenzy před středečním marketingovým dnem v továrně. Intenzivně prší, Faenza je již zaplavená a já se nemohu dostat do svého hotelu,“ popsal Nyck, pro kterého nepřipadal v úvahu ani návrat na dálnici.

Zůstal tedy v malé vesnici s jedním hotelem, který byl již plně obsazen. Pilot Formule 1 měl ale štěstí v neštěstí, protože v místě už dříve uvázl také člen týmu McLaren. „Byl tak laskav, že mi poskytl svůj pokoj,“ těšilo De Vriese. 

„Viděl jsem jen jednu potenciální možnost jak se dostat domů, což byla jízda přes Firenze. Po dobrodružné jízdě přes hory jsem se díky pomoci místních obyvatel a úřadů v různých vesnicích konečně dostal v pořádku domů,“ vylíčil pilot, který dost dobrodružnou cestu zdokumentoval.

„Děkuji každému člověku, který byl tak laskavý a pomohl mi. Bylo opravdu hřejivé vidět tolik lidí, jak se o sebe navzájem starají,“ všiml si vzájemné solidarity, která v místě panovala. „Mé myšlenky jsou s těmi, které tato tragédie nadále ovlivňuje. Brzy se vrátím do Faenzy, abych se setkal se svým týmem a lidmi z regionu! Držte se!“ vzkázal Italům a sdílel pobídku k pomoci. Povodně na italském území do čtvrtka vyhnaly ze svých domovů 14 tisíc obyvatel, 9 lidí bohužel řádění velké vody nepřežilo.

Itálie měla tento týden hostit závod Formule 1 v Imole, ale kvůli povodním se nakonec vedení rozhodlo akci zrušit. Okruh se nachází v bezprostřední blízkosti řeky Santerno a místy bylo závodiště pod vodou.

Nyck nakonec z místa unikl přes hory
Nyck nakonec z místa unikl přes hory