Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bídná česká hra rozpálila i ledového ledového Jalonena: Okusili pravé KARI!

Autor: vba

Kari bývá pálivé, jenže čeští hokejisté to rok a půl neochutnali. Po jejich bídných výkonech na MS se ovšem musel rozohnit i nesmírně klidný trenér Kari Jalonen (63)!

Těžko se mu divit, dvě třetiny proti trpaslíkovi ze Slovinska byly naprostým utrpením. Češi si ve čtvrtek hráli dvě třetiny na bohy, jenže hlavní adept na sestup je školil – v soubojích, v důrazu i v produktivitě! Vysoká výhra 6:2 zkresluje, nároďáku to tam totiž napadalo až v závěru, kdy Slovinci odpadli. A hlavně poté, co přišel nečekaný fén od jindy ledového Fina!

„Vycítil jsem, že je správná doba zvýšit hlas,“ pokýval Jalonen a z jeho výrazu bylo patrné, že k takovému kroku sahá jen velmi nerad. „Takhle hlasitého jsem ho ještě nezažil,“ koulel očima také veterán z obrany Michal Jordán. Poznat »ostré Kari« však Češi evidentně potřebovali.

Jejich výkony zůstávají (mírně řečeno) za očekáváním a podobné představení jako proti Slovincům by nestačilo ani dnes na Nory (11:20, ČT sport), natož zítra na rozjeté Švýcary (19:20, ČT sport) a už vůbec ne v bojích o medaile. „Byl to obrovský vykřičník, který si musíme rozebrat!“ uvědomuje si nejproduktivnější hráč MS Dominik Kubalík.

Trenér národního týmu Kari Jalonen některé hráče zaskočil tím, jak moc umí zvýšit hlas
Trenér národního týmu Kari Jalonen některé hráče zaskočil tím, jak moc umí zvýšit hlas