Pavel Bárta
4. června 2023 • 13:45

Novotný: Jalonen? Jeden z TOP koučů. Ztrátu centrů by nezvládl ani Bowman

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od února má v českobudějovickém Motoru na starost sportovní záležitosti. Jiří Novotný působil jako hráč v NHL a nejlepších evropských ligách. Hrál na olympiádě a osmi mistrovstvích světa. Vybojoval zlato a dvakrát bronzovou medaili. Na svých cestách světem poznal i současného reprezentačního kouče Kariho Jalonena. „Jeden ze tří top trenérů, jaké jsem poznal,“ říká bývalý skvělý útočník.



Nabízela se jistá paralela mezi letošním šampionátem a mistrovstvím světa 2010, na kterém hrál také Jiří Novotný . S tím rozdílem, že zatímco tehdy tým vybojoval zlato, letos skončil až osmý. „Po tom, co tým potkalo, by tam mohl stát Babcock nebo Scotty Bowman a nic by s tím neudělali,“ má jasno někdejší reprezentant..

Český celek na šampionátu oslabila zranění klíčových hráčů, nepřijelo moc posil z NHL. Je v tomhle na místě srovnání s rokem 2010?
„Možná tam podobnost asi trošku bude. Měli jsme Jágra , z NHL tam hráli jen Rozsíval , Voráček a Vokoun . Letos posil taky moc nebylo. Do toho se zranili dva první centři. Chytil je momentálně jeden z našich nejlepších středních útočníků, Sedlák náš vůbec nejlepší v Evropě. Na to se nesmí zapomínat.“

Byla to rána, s níž si tým nedokázal poradit?
„Když vám vypadnou takoví hráči, ještě k tomu na pozici centra, je to špatně. Křídlo nebo i bek se ještě dají nahradit. Tohle nešlo. Přišli jsme o první dva centry, navíc na začátku turnaje, oba měli fazonu. Sedlo za tři zápasy nasbíral pět bodů, přinesl si formu z extraligy. O Chytilovi se nemusíme bavit. Tohle by byl obrovský zásah pro každého. Po tom, co tým potkalo, by tam mohl stát Babcock nebo Scotty Bowman a nic by s tím neudělali. Nezvládli by to.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud