Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krasobruslař z USA vede spor s trenérkou Tutberidzeovou: Vulgární přestřelka!

Autor: pl

Ve světě krasobruslení vzbuzuje strach nejen u soupeřek, ale někdy také v řadách svých svěřenkyň. Řeč je o despotické ruské trenérce Eteri Tutberidzeové (49), jejíž dcera Diana Davisová (20) bude působit s reprezentací Gruzie. Na to reagoval americký krasobruslař a analytik Dave Lease (39), který přísné koučce vrátil urážky z loňska.

Celý spor mezi nimi začal před rokem v červnu. Tehdy Lease, který má na Youtube kanál s názvem The Skating Lesson, zveřejnil na sociální síti informaci, že dcera Tutberidzeové Diana Davisová bude soutěžit za Spojené státy místo Ruska. Tato informace se nakonec nepotvrdila a trenérka, která proslula svými drsnými metodami, se do Lease pustila.

„Dave, jsi plný sraček. Nemáš žádné svědomí, žádnou čest,“ napsala loni v létě Tutberidzeová pod jeden z instagramových příspěvků krasobruslařského analytika. Nyní se ovšem ukázalo, že Davisová Rusko přeci jen reprezentovat nebude. Nakonec se připojí ke gruzínskému výběru.

V přesunu Davisové viděl Lease jedinečnou příležitost pomstít se její matce, čehož také využil. „Oh Eteri, ty jsi tak plná sraček,“ zněl provokativní vzkaz na Twitteru od amerického analytika. Ihned po zveřejnění se pod příspěvkem začaly shromažďovat reakce, které ale byly pro Lease poměrně kladné. Nechá si to Tutberidzeová líbit?

Spor mezi přísnou trenérkou krasobruslení Eteri Tutberidzeovou a americkým krasobruslařem Davem Leasem pokračuje i letos
Spor mezi přísnou trenérkou krasobruslení Eteri Tutberidzeovou a americkým krasobruslařem Davem Leasem pokračuje i letos