Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nehoda v Pacově ho stála život: Motokrosový šampion Szvoboda (†31) zemřel

Autor: ČTK, sm

Maďarský motokrosař Bence Szvoboda podlehl vážným zraněním hlavy, která utrpěl v nedělním závodu mistrovství České republiky v Pacově. O úmrtí jednatřicetiletého jezdce dnes informoval jeho tým HTS na sociálních sítích.

„Přišli jsme o Benceho Szvobodu,“ oznámil závodníkův tým zdrceně fanouškům. „Dnes v 11:50 prohrála největší boj svého života významná osobnost maďarského motokrosu. Vzpomeňte na závodníka, který získal deset titulů mistra Maďarska, dva v České republice, jeden v Rakousku a mnoho vítězství po celé Evropě,“ připomněl řadu úspěchů, ke kterým už bohužel Bence nyní žádný další nepřidá. Zkušený maďarský jezdec upadl po skoku v úvodu první jízdy v Pacově. Zranění hlavy utrpěl po následném střetu s motocyklem jednoho ze soupeřů.

„Vzpomeňte na muže, který byl symbolem silné vůle a vytrvalosti. Toho, který se nikdy nevzdával a vždy se snažil ze sebe vydat to nejlepší. Vzpomeňte si na přítele, který svým bezelstným úsměvem dokázal vždy rozveselit své okolí. Vzpomeňte na chlapce, který si vždy vážil lásky a podpory své rodiny. Pro nás všechny je to nepochopitelná tragédie. Bolest, která nás obklopuje, je nesnesitelná. Odpočívej v pokoji, šampione!“ rozloučil se dojemně tým HTS se zesnulým šampionem.

Szvoboda se po havárii podrobil akutní operaci. Pondělní vyšetření však ukázalo, že má poškozený mozek.

Úspěšný motokrosař Bence Szvoboda zemřel
Úspěšný motokrosař Bence Szvoboda zemřel