Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Wimbledonský program se zhroutil: Rozzlobení diváci i počasí!

Autor: TT, pl

Letošní Wimbledon ještě ani pořádně nezačal a už se kupí problémy! Nejdříve se na pořadatele snesla pořádná sprška kritiky za masivní fronty mimo areál. Řada návštěvníků se bouří a žádá po pořadatelích revanš ve formě slev či plného vrácení vynaložených prostředků. V úterý navíc měli organizátoři plné ruce práce kvůli odkládání zápasů, mezi kterými byly i duely českých hráčů a hráček.

Dostat se na slavný Wimbledon jako divák, to je velkým snem každého tenisového nadšence bez rozdílu. První den se ale neobešel bez komplikací! Mnoho fanoušků totiž podlehlo frustraci poté, co se před branami All-England Clubu vytvořily obrovské fronty. Navíc nešlo o ojedinělé potíže, se kterými se museli návštěvníci popasovat. Velké masy musely projít obtížnou zkouškou ohněm, neboť stály v řadě bez jakéhokoliv občerstvení či přístupu na WC.

Kdo si počká, ten se dočká? Zatímco se u nás říká „vystát frontu“, na Wimbledonu je zapotřebí ji vysedět, vyležet či dokonce vyspat. Zájemci o lístky čekali v areálu už v neděli, aby měli co největší šanci být na úvodním dni. Bohužel i majitelé vstupenek se stali neochotným článkem několikasetmetrového hada, který se vinul okolo slavných wimbledonských dvorců.

Toto martýrium pak trvalo celých devět hodin! Čekatelé tak hledali rozličné způsoby, jak se zabavit. Někteří hráli karetní či společenské hry, jiní si zase házeli míčem nebo si četli knihy a různé časopisy, aby si zkrátili dlouhou chvíli.

Korunu tomu všemu nasadilo počasí. Kvůli dešti totiž organizátoři rušili úterní duely jako na běžícím páse. Místo osmi českých zástupců tak šel do akce jen jeden, konkrétně Tomáš Macháč (22), který hrál pod střechou na kurtu číslo 1 proti Britovi Cameronovi Norriemu. Český zástupce ale duel nezvládl a padl 1:3 na sety.

Ostatní měli smůlu. Postupně tak museli nečekaně odložit rakety Jiří Lehečka, Barbora Krejčíková, Karolína Muchová, Linda Nosková, dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová, Karolína Plíšková i Jiří Veselý, který měl na programu bitvu proti Američanovi Sebastianu Kordovi, jenž má české kořeny. Zklamání tedy panuje nejen u diváků, ale také u tenistů. Zatímco s problémy příznivců jde ale aspoň něco dělat, hráči a hráčky mohou jen doufat v přívětivější počasí.

Fronty jako na banány a žádné toalety! Takto trpěli diváci na Wimbledonu bez ohledu na to, zdali mají či nemají lístek.
Fronty jako na banány a žádné toalety! Takto trpěli diváci na Wimbledonu bez ohledu na to, zdali mají či nemají lístek.