Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Hříšník Jankto se ozval: Vzkaz fanouškům po turbulentní sezóně!

Autor: TT

V letošní sezóně zažil pořádný šrumec! Jakub Jankto se loučí s českou ligou po ne příliš povedeném hostování, přistoupení ke coming outu, trestuhodném řízení bez řidičského oprávnění i po následném odmítnutí policejního testu na drogy. Těsně před přesídlením do Cagliari, kde jej čeká další fotbalová štace, se ozval fanouškům. Co vzkázal?

Stihl toho za poslední rok mnoho! Kdysi Jakub Jankto patřil k tomu nejlepšímu, co tuzemský fotbal vyprodukoval v poslední dekádě. I proto našel uplatnění v italské Sérii A, kdy hrával například za Udinese Calcio či Sampordii Janov. Kvůli svým těžko omluvitelným činům však značně klesl v očích fotbalových odborníků i laické veřejnosti a jeho renomé se po sparťanském angažmá začalo otřásat.

Český křídelník u ligových mistrů skončil neslavně, kdy ani nedohrál kompletní sezónu v rámci ročního hostování ve Spartě. Vaz mu zlomily nejenom nevýrazné výkony, ale zejména jeho průšvih za volantem. Ačkoliv fotbalový reprezentant nezanechal v tuzemsku ten nejlepší dojem, sáhlo po něm italské Cagliari.

Nyní dal o sobě Jakub Jankto znovu vědět po delší době prostřednictvím sociálních sítí, na kterých se loučil s příznivci letenského celku. „Ahoj sparťani, ještě jednou chci poděkovat za všechnu podporu a přízeň. Byl to pro všechny rok jako na horské dráze, speciálně pro mě,“ započal svůj příběh na Instagramu, který doplnil o fotokoláž s výstřižkem ve tvaru srdce.

Jakub Jankto se loučí s českou ligou. Sparťanským příznivcům i bývalým spoluhráčům popřál mnoho štěstí.Foto Instagram Stories

V komentáři též neopomněl zmínit ani zisk 37. ligového titulu, na kterém se sice podílel, ale tuto velkou euforii si nakonec s fanoušky neužil kvůli předčasnému ukončení angažmá a značným problémům v osobním i profesním životě. „Hlavní nakonec je, že Sparta je mistrem. Mě čeká další štace. Chci Vám všem popřát hodně štěstí a hlavně zdraví. Držte se chlapi!“ pokračoval Jankto vzkazem, který mířil k fanouškům i bývalým spoluhráčům.

Na závěr instagramové sekvence přidal zvláštní poděkování pro vedení klubu. „Special thanks! Sparta je v nejlepších rukách,“ chválil český reprezentant sportovního ředitele Tomáše Rosického a hlavního trenéra Briana Priského, kteří na pražskou Letnou přinesli titul po neuvěřitelných 9 letech plných trápení. Nyní se Jankto přesunul o dům dál. V úterý přistál na Sardinii, kde jej vroucně vítali fotbaloví fanoušci Gli Isolani.

Jakub Jankto se loučí s českou ligou. Sparťanským příznivcům i bývalým spoluhráčům popřál mnoho štěstí.
Jakub Jankto se loučí s českou ligou. Sparťanským příznivcům i bývalým spoluhráčům popřál mnoho štěstí.