Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Princezna Kate na Wimbledonu: Talíř pro Maky a dojemné gesto!

Autor: pl

S obdivem sledovala českou jízdu! Princezna Kate na wimbledonském centrkurtu předala nejcennější tenisovou trofej Markétě Vondroušové (24). A pak se chopila role utěšitelky, když se snažila povzbudit zlomenou Uns Džábirovou (28).

Nejprestižnější grandslam ze všech. Přesně takovou pověst má Wimbledon, ke kterému se pojí mnoho tradic. Jednou z nich je účast členů královské rodiny, mezi kterými každoročně vyniká především princezna Kate. Manželka prince Williama (41) rok co rok předává trofeje vítězkám a vítězům londýnského turnaje. No a letos se setkání tváří v tvář s jednou z nejvýznamnějších osob tamní monarchie dočkala sympatická hráčka ze Sokolova, která dosáhla na životní triumf.

Z rukou princezny z Walesu Markéta převzala prestižní mísu jako teprve čtvrtá rodačka z Česka v historii po Martině Navrátilové (66), Janě Novotné (†49) a Petře Kvitové (33), která opanovala Wimbledon hned dvakrát. Od sympatické Kate se Vondroušová dočkala vřelých slov ve formě gratulací k parádnímu úspěchu. A zcela zaslouženě.

Když šťastná Vondroušová obcházela po ceremoniálu kurt s trofejí v ruce, aby si ji fotografové mohli zvěčnit, udělala princezna krásné gesto plné lidskosti. Vyrazila totiž za plačicí Džábirovou, aby ji utěšila. Ta své třetí prohrané grandslamové finále totiž nesla velmi těžce.

Princezna Kate předává trofej Markétě Vondroušové
Princezna Kate předává trofej Markétě Vondroušové