Martin Hašek
17. července 2023 • 15:25

Vondroušová sbírá poklony: Na US Open se vloupe na párty i peprné slovo

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svět se sžívá s důsledky úžasného tažení tenistky Markéty Vondroušové ve Wimbledonu. Na sociálních sítích mezi záplavou gratulací přáli herečka Eva Holubová nebo rapper Orion. A legendární Mats Wilander předvídá čerstvé šampionce úspěch na dalším grandslamu. „Může se vloupat na párty. Už to dokázala a může to zopakovat i na US Open,“ řekl Wilander, který mluvil taky o jejích šancích zařadit se do velké pětky ženského tenisu.



Jednou si to zkusila a může dosáhnout i na další triumfy. Optimistický názor Jiřího Hřebce, tenisového mentora nové wimbledonské šampionky, není osamocený. I expert Eurosportu Mats Wilander, bývalá světová jednička a sedminásobný vítěz grandslamových turnajů, předvídá Markétě Vondroušové další jízdu klidně hned koncem léta na US Open.

„Myslím, že získala hodně sebevědomí. Kvůli tomu, jak se chovala ve finále proti Uns Džábirové si myslím, že dokáže víc velkých věcí. Byla tak vyrovnaná!“ ocenil Wilander. „Samozřejmě se teď před cestou do Severní Ameriky bude muset vyrovnat s trochou tlaku, pozorností, která se jí dřív nedostávala.“

Wilander si všimnul, že se Vondroušová skvěle přizpůsobila rytmu rozhodujícího grandslamového týdne, kde čím dál důležitější zápasy střídají zrádné dny volna. A před US Open o ní mluví ve stejné souvislosti s největšími jmény současného ženského tenisu.

Světovou jedničkou je Polka Iga Šwiateková, která získala už čtyři grandslamové tituly, z toho tři za posledních třináct měsíců. Do současné velké trojky se často berou ještě Kazaška Jelena Rybakinová, loňská vítězka Wimbledonu, a Aryna Sabalenková, která letos vyhrála v Austrálii.

„Ve velkých turnajích musíte počítat taky s Džábirovou, protože se dostává do finále,“ uvedl Wilander. „A teď do toho musíte zahrnout i Markétu Vondroušovou, protože ví, jak na to. Už to dokázala. Možná ale bude potřebovat ještě pár turnajových vítězství, abychom ji mohli s klidem považovat za členku velké pětky.“

Senzační jízda nenasazené šampionky ve Wimbledonu ohromila. Na Markétu Vondroušovou se po životním triumfu valí gratulace.

„Jste úžasná. Jsme na Vás moc pyšní!!“ vzkázala na Instagramu herečka Eva Holubová .

„Skvěle,“ pochválil ji rapper Orion z formace Peneři strýčka Homeboye.

Vítězce srdečně přály i kamarádky z tenisového okruhu.

„Gratulace, Maky! Zasloužila sis to,“ ozvala se Garbiñe Muguruzaová, šampionka Wimbledonu z roku 2017.

Francouzka Kristina Mladenovičová ukázala, že zná i peprné české slovíčko, když napsala: „Grand slam champiiiiioooon voleeeee“

Vondroušovou ale oceňovaly i zástupy běžných fanoušků. Její fotografie po sobotním finálovém zápase s Uns Džábirovou lajkovalo skoro 90 000 uživatelů Instagramu.

„Nejkrásnější forehandový pohyb, jaký jsem kdy viděl. Její forehand je jako tanec... Plynulý a krásný,“ rozplýval se jeden z fanoušků.

Které Češky dokázaly získat tenisový grandslam? Čtyřikrát triumfovala Mandlíková, ale…
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud