Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Nejmladší olympijská vítězka Lipinská odkryla trápení: Snaha o dítě vždy končí potratem!

Autor: TT

Na kluzišti zářila, ale v soukromí zažívá pořádně kruté chvíle. Bývalá krasobruslařka Tara Lipinská (41) se může chlubit řadou úspěchů, jenže ten, po kterém toužila nejvíce, se stále nedaří splnit. Američanka se už řadu let snaží o dítě, ale osud je k ní neúprosný. S pravdou o smutném boji teď vyšla na veřejnost...

Zase negativní výsledek! Tara Lipinská (41) a její manžel Todd Kapostasy (40), hollywoodský režisér, se opakovaně snaží o potomka již od roku 2018, ale jejich pokusy prozatím kýžený výsledek nepřinesly. Někdejší olympijská vítězka dělá skutečně vše, co může, aby se stala matkou. Za sebou má hned několik neúspěšných pokusů o umělé oplodnění a čtyři potraty k tomu. Veškeré snahy se ale stále dokola míjí účinkem.

Neplodnost se pak může na psychice obou v páru podepsat různě, každý se s tím vyrovnává po svém. Vysloužilá sportovkyně se rozhodla jít s kůží na trh a o své zkušenosti a utrpení se podělila na svém instagramovém profilu, kde si snažila ulevit od své vnitřní bolesti. 

Příspěvek doprovodila snímkem z loňského září, na němž leží schoulená na gauči pod dekou v depresi v ruce svírá negativní těhotenské testy. „Vyfotil to Todd, který mě našel schoulenou a se třemi testy, na které jsem každý den hodiny zírala,“ podělila se s fanoušky, jak se svým manželem bojují s dosavadní nepřízní osudu. Doteď problémy s početím před fanoušky tajila a dusila je v sobě, ale již v tom nadále nehodlá pokračovat. Přesto se Tara nevzdává, je odhodlaná stát se matkou za každou cenu!

„Od začátku naší cesty v roce 2018 jsme s manželem narazili na všechny představitelné překážky. Od té doby jsem byla 24x pod anestezií, prodělala jsem 4 potraty, 4 kyretáže (jde o gynekologickou operaci, při níž se provede roztažení děložního hrdla a vybaví se obsah děložní dutiny - pozn.), 6 nepovedených umělých oplodnění a diagnostikovanou endometriózu, kvůli které jsem podstoupila dvě velké operace,“ otevřela se Lipinská na sociálních sítích.

„Je to nesnesitelně bolestivá cesta, plná ztrát a vypořádávání se se smutkem, který s nimi přichází. Máme štěstí, že máme možnost vytvořit vlastní embrya, ale těhotenství je jiný příběh,“ svěřila se s tím, že je konečně připravená o svém problému mluvit.

Kdo má tedy zájem si poslechnout celý tento příběh i s veškerými podrobnostmi, může si pustit společný podcast Tara Lipinski: Unexpecting s jejím manželem Toddem Kapostasym. Jeho zveřejněním chce Američanka s polskými kořeny přispět k většímu povědomí o tom, co všechno obnáší snaha některých párů stát se rodiči.

Tara Lipinská vyhrála soutěž žen na ZOH 1998 v Naganu, díky čemuž se stala nejmladší olympijskou vítězkou této kategorie v historii ve věku pouhých 15 let a 255 dní. Po konci kariéry dále působila také jako televizní expertka na olympiádě v Soči pro stanici NBC.

Rodačka z Philadelphie byla též součástí mnoha různých show na ledě i mimo něj. Má za sebou dokonce působení v rozličných kinematografických počinech, jako je například Vanilkové nebe, Děkujeme, že kouříteSabrina - mladá čarodějnice či Griffinovi, ve kterých si vystřihla menší role a camea. V USA tedy znají její tvář i filmoví a seriáloví nadšenci všeho druhu!

Tara Lipinská a její manžel Todd Kapostasy se neúspěšně snaží o miminko již od roku 2018…
Tara Lipinská a její manžel Todd Kapostasy se neúspěšně snaží o miminko již od roku 2018…