Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Dražba unikátních hokejových dresů: Hvězdy na pomoc dětem s nemocí motýlích křídel

Autor: OB

Utkali se pro dobrou věc. Karel Poborský, Patrik Eliáš nebo Marek Židlický! Takové hvězdy se proháněly po ledě v Mělníku, aby pomohly nemocným dětem. Ty v hledišti nadšeně fandily a celou akci si velmi užily.

 

Patronem benefičního zápasu Debra týmu proti HC Junior Mělník se stal sparťanský obránce Michal Kempný (33). Hvězdnou partičku pak jako kapitán vedl legendární český fotbalista, Karel Poborský (51).

Organizace Debra, v jejímž dresu ikony českého sportu vyjely na led, pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel. Jde o vzácné vrozené dědičné onemocnění, které se projevuje převážně na kůži pacienta. I mírný tlak či tření způsobuje tvorbu puchýřů a bolestivých, otevřených ran na kůži i sliznicích. Děti s nemocí motýlích křídel si nemohou hrát jako ostatní. I hračka, skluzavka, hra na pískovišti mohou ublížit. Odřená kolena znamenají pro nemocné dlouhodobou léčbu a velkou bolest.

„K této akci mě vyzval můj letitý přítel Lukáš Musil, který s Debrou už řadu let spolupracuje. Znám jejich práci z jeho vyprávění, hokej hraju už dlouho a rád, takže tohle spojení se mi moc líbí a dává mi velký smysl," vysvětluje Poborský, v jehož týmu se předvedly takové hvězdy jako Vladimír Šmicer, Marek Židlický, Patrik Eliáš nebo Jaroslav Hlinka.

Všichni zúčastnení po zápase podepsali své dresy, které jsou symbolicky naruby, a věnovali je do dobročinné aukce. „Výtěžek ze vstupného použijeme na rekonstrukci a modernizaci nemocničního pokoje pro naše malé pacienty. Tráví zde opravdu hodně času, tak jim chceme prostředí co nejvíc zpříjemnit,” vysvětluje účel použití výtěžku herečka Jitka Čvančarová.

Do aukce se můžete zapojit i vy. Celou nabídku dresů najdete ZDE»

Debra tým na zápase na podporu dětí s nemocí motýlích křídel
Debra tým na zápase na podporu dětí s nemocí motýlích křídel