Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Legendární kouč pohřbil svou milovanou ženu (†84): Na rozloučení dorazil i Beckham!

Autor: pl

Během jejich kariéry bylo období, kdy se nemohli vystát. Nyní ale mají mezi sebou legendární exfotbalista David Beckham (48) a významná trenérská osobnost Sir Alex Ferguson (81) skvělý vztah. To bývalý kapitán anglické reprezentace nedávno dokázal, když dorazil na pohřeb milované Fergusonové ženy Cathy (†84).

Tři roky. Tolik let zbývalo, aby legendární fotbalový kouč Sir Alex Ferguson oslavil se svou milovanou manželkou Cathy úctyhodnou diamantovou svatbu, kterou se označuje 60 let od uzavření manželského svazku. Láska dlouholetého trenéra Manchesteru United ale začátkem října zemřela. Nyní měla Cathy pohřeb ve skotském městě Glasgow, kam se s ní přišly rozloučit i bývalí čutálisti, které Ferguson během své kariéry trénoval.

Za zmínku stoji například Gary Neville (48) nebo Michael Carrick (42). Největší osobností mezi truchlícími fotbalovými hvězdami byl ale David Beckham. Ten se přišel rozloučit se ženou, která byla životní oporou kouče, jenž nastartoval jeho hvězdnou kariéru.

Beckham se před katedrálou sv. Andrewa, která leží v samém srdci města, vmísil mezi ostatní truchlící, kteří postávali na chodníku. Na hvězdy dohlížela policejní dvojice v dodávce, která stála na druhé straně silnice. Beckhamova přítomnost zaujala několik kolemjdoucích, kteří s údivem pozorovali, jak si bývalá hvězda Realu Madrid či AC Milán zhruba deset minut povídá s ostatními. Poté ho vyzvedl mercedes se zatemněnými okny.

Během smutečního obřadu pronesl Jason (51), syn Alexe a Cathy, emotivní proslov. V něm mimo jiné prozradil i hořkosladkou novinku z rodinného života. „Minulou sobotu, dva dny po smrti mé maminky, se v Aberdeenu narodila má vnučka a pravnučka mých rodičů.“ Holčička dostala jméno právě po zesnulé Cathy, která ji už nikdy bohužel nepozná. Konkrétně se malý uzlíček štěstí jmenuje Isla Cathleen. „A věřte tomu nebo ne, těsně předtím, než jsme sem dnes šli, začala rodit žena mého syna. To nevymyslíte,“ dodal syn Jason. V malé Cathleen tak bude vzpomínka na lásku jednoho z nejlepších fotbalových trenérů všech dob žít i nadále.

David Beckham se objevil na pohřbu Cathy, ženy legendárního kouče Sira Alexe Fergusona
David Beckham se objevil na pohřbu Cathy, ženy legendárního kouče Sira Alexe Fergusona