Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Messi si převzal Zlatý míč: Synové vyváděli v hledišti!

Autor: OB

Když se zeptáte fotbalových fanoušků, jaký hráč patří k těm historicky nejlepším, spousta z nich bude mít okamžitě jasno. Argentinský virtuóz Lionel Messi (36) si v Paříži převzal svůj osmý Zlatý míč a jeho největší rival Cristiano Ronaldo (38) na něj ztrácí už tři trofeje. Po boku rekordmana byla na ceremoniálu také jeho manželka a synové, kteří se však moc dobře nebavili.

V pařížském divadle Theatre du Chatelet, které většinou slouží k operním představením, se žádné překvapení nekonalo. Nejprestižnější individuální trofej si po osmé převzal vítěz Mistrovství světa Lionel Messi , který za sebou nechal Erlinga Haalanda a Kyliana Mbappého.

Z trofeje se na místě neradoval sám. Po jeho boku byli celý večer synové Mateo, Thiago a Ciro, kteří byli oblečeni v černých oblecích, ke kterým jim na nohách zářily bílé tenisky. Nechyběla samozřejmě ani Messiho krásná manželka Antonella. Ta se na ceremoniál vystrojila do černých šatů a úsměvy rozdávala všude kolem sebe.

Pro tři následovníky nejlepšího fotbalisty světa byl však slavnostní večer příliš dlouhý. Celou dobu bráchové jen prázdně koukali na jeviště a bylo jasné, že si jako ideální prožití volného času představují úplně jiné aktivity.

Těsně před vyhlášením vítěze už toho bylo na nejmladšího z trojice neposedných prcků moc, a tak se rozhodl pro krátký odpočinek. Na sedadlo umístěné za dnes už bývalým fotbalistou Edenem Hazardem si položil hlavu a zmizel ze záběru kamer.

Celá partička ožila až po proslovu svého otce, ve kterém mluvil o úspěšné kariéře a také o Diegu  Maradonovi , kterému letošní Zlatý míč věnoval. Po příchodu Messiho synů na pódium se prostřední Mateo okamžitě vrhnul na trofej svého otce, kterou mu však kvůli její váze brzy vrátil. „Je to velmi těžké, co? Váží totiž patnáct kilo,“ poznamenala s úsměvem na tváři Sandy Heribertová, která ceremoniál moderovala.

Lionel Messi převzal zlatý míč v doprovodu rodiny
Lionel Messi převzal zlatý míč v doprovodu rodiny