Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Český mládežnický hokej pláče: Záhadná smrt Alexandra (†18)!

Autor: TT

Prostějov se vzpamatovává z velkého šoku. Jako blesk z čistého nebe přišla zpráva o úmrtí nadějného hokejisty Alexandra K. (†18), který hájil barvy tamních Jestřábů. Jeho bezvládné tělo bylo objeveno v nastartovaném autě na parkovišti u prostějovského Tesca.

Smutná zpráva zasáhla nejen sportovní fanoušky, ale především hokejistovy nejbližší. „Ani nevím, kde pořádně začít. Pokaždé, když jsem potřebovala oporu, byl jsi tu. Jakmile jsem měla problém, byl jsi tu. Občas jsem si nevážila toho, co jsi pro mě dělal. Nečekala jsem, že tě uslyším naposledy přes telefon. Ať je ti zem lehká, už teď mi navždy chybíš,“ vzkázala Alexandrova nejlepší kamarádka Vlasta.

Podivné okolnosti smrti tak mladého člověka pochopitelně rychle vyvolaly řadu spekulací. Místní poukazují na možnou souvislost s látkou kratom, která měla být údajně v Alexandrově autě nalezena, a množí se také spekulace o sebevraždě. Podle zdrceného otce mladého hokejisty, se kterým mluvil Prostějovský večerník, šlo ale tragickou nehodu. Příčinou smrti podle něj byla otrava oxidem uhelnatým způsobená poruchou na vozidle. 

Policie ale zatím jasno nemá. „Nemohu vám v tuto chvíli potvrdit a ani vyvrátit, zda byla příčinou smrti technická závada automobilu. Případ je stále ve fázi prověřování. Nyní čekáme na vyhotovení a doručení potřebné dokumentace, na základě které budeme v šetření případu dál pokračovat,“ řekla Blesku policejní komisařka Miluše Zajícová.

V Prostějově bylo nalezeno bezvládné tělo hokejisty Alexandra K. (†18) v nastartovaném automobilu.
V Prostějově bylo nalezeno bezvládné tělo hokejisty Alexandra K. (†18) v nastartovaném automobilu.