Pavel Ryšavý
29. října 2023 • 10:20

Tragédie v Británii. Brusle prořízla hrdlo bývalému hráči NHL (†29)

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová rivalita v Británii mezi Nottinghamem a Sheffieldem je extrémní. Na desetibodové stupnici ji můžete klidně označit desítkou. Ale při sobotním zápase se stala tragédie, která sport úplně škrtla. Nešťastný souboj, brusle vyletěla nahoru a Adama Johnsona z Nottinghamu řízla do krku. „V Sheffield Areně se odehrávají hrozné scény,“ napsal novinář Peter Spencer z BBC Derby. Zápas byl ukončen. V neděli ráno klub potvrdil, že jeho hráč zranění podlehl.



Šílená scéna se stala během druhé třetiny. Banální věc, blbost, kterých se stanou tisíce, kdy jeden hráč chce trefit druhého. Jenže se tragicky zvrtla. „Na zápase jsem byl a stala se nejhorší událost, kterou jsem kdy viděl. Při našem odchodu z haly se prováděla resuscitace, držím palce. Ale bylo tam značné množství krve a nevypadá to zrovna dobře,“ uvedl na sociální síť Reddit jeden z fanoušků, který dorazil na zápas. Měla to být velká událost, velká bitva v Challenge Cupu mezi obry britského hokeje.

Zastavila ji chvíle, kdy Matt Petgrave ze Sheffieldu, který v roce 2022 dohrával sezonu za Pardubice, chtěl jít do souboje s protihráčem. Jenže z nějakého důvodu se vznesl do vzduchu a soupeři vyloženě prokopl krk.

„Hráč Nottinghamu Panthers se těžce zranil po srážce ve středním pásmu. Na ledě jsou nyní zdravotníci, hráči kolem něj tvoří kruh a nyní jsou kolem něj zvednuté zástěny. V Sheffield Areně se odehrávají hrozné scény. Třetina skončila,“ referoval Peter Spencer z BBC Derby.

V tu chvíli všichni doufali, že nešťastná náhoda dopadne dobře, jako už tolikrát při hokeji. Hodně hráčů už o vlásek uniklo smrti. V roce 2008 lékaři zachránili třeba život Richarda Zedníka, když ho v pádu nechtěně trefil bruslí Olli Jokinen. Slovenský útočník prý ztratil až dva litry krve. Jenže podle zpráv z nedělního rána Johnson takové štěstí neměl.

Tragédii nakonec chvíli před desátou potvrdil bohužel i klub.

Zázrak se nestal. „Tým Nottingham Panthers s lítostí oznamuje, že Adam Johnson tragicky zemřel po nešťastné nehodě při včerejším zápase v Sheffieldu,“ uvedl v prohlášení.

Pořadatelé nechali vyklidit při zápase halu, nedohrálo se. Osm tisíc lidí muselo ven, protože na ledě se bojovalo o život mladého muže, který odehrál 13 zápasů za Pittsburgh a do Nottinghamu přišel ve 29 letech jako velká hvězda. „Adam Johnson se po tom šíleném střetu na chvíli zvedl na nohy, chytl se za krk a pak se zhroutil. Všude byla spousta krve, bojím se, že to dopadlo velmi zle,“ psal na sociální síť Reddit jeden z přímých aktérů zápasu.

„Odpočívej v pokoji, Adame,“ stojí na konci prohlášení Nottinghamu.

Vstoupit do diskuse
4