Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Policie zatýkala před zápasem Sparty: Brutální napadení kvůli čepici!

Autor: pl, Diz, ČTK

Možná poslední šance na postup ze skupiny C. Přesně to bude zápas Sparty v rámci Evropské ligy proti Betisu před domácími fanoušky. Z tribun se ale dočká podpory i španělský celek, kterému přijeli do Prahy fandit příznivci ze Sevilly. Několik z nich ovšem ještě před utkáním zadrželi policisté! Z jakého důvodu?

Policisté dnes v Praze zadrželi čtyři cizince, kteří jsou podezřelí z nočního napadení dvou Čechů v centru města, při němž jeden z nich utrpěl tržnou ránu na hlavě. Napadení zřejmě iniciovala čepice Sparty Praha, kterou měl jeden z Čechů na hlavě. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Richard Hrdina. 

„V ulici Na Příkopě jsme zasahovali kvůli incidentu, který spáchali čtyři muži cizí národnosti v souvislosti s fotbalovým utkáním, které se v Praze mělo konat. Všechny čtyři muže jsme zadrželi a nyní probíhá vyšetřování. Provádíme výslechy, zjišťujeme, co se stalo," vyjádřil se k situaci Hrdina. K vypátrání cizinců kriminalisté využili kamerové záznamy, zadrželi je odpoledne na Senovážném náměstí. 

Útok na sparťanské fanoušky se stal kolem 02:00 v ulici Na Příkopě. Rány od cizinců směřovaly do oblasti hlavy, tržnou ránu na hlavě má jeden z napadených po úderu lahví, řekl mluvčí.

Španělští fotbaloví fanoušci řádili v centru Prahy. Jednoho z příznivců Sparty měli těžce zranit!
Video se připravuje ...

To ale nebylo vše! Několik dalších fanoušků týmu z nejvyšší španělské soutěže policisté zadrželi kvůli nepovolené pyrotechnice, kterou měli odpalovat. 

Letenští fotbalisté jsou aktuálně se čtyřmi body ve skupině Evropské ligy na třetím místě za druhým Glasgow Rangers, na které ztrácejí tři body, a prvním Betisem, který vévodí skupině s devíti body. Na posledním místě je se třemi body kyperský Aris Limassol.

Španělští fotbaloví fanoušci řádili v centru Prahy. Jednoho z příznivců Sparty měli těžce zranit!
Španělští fotbaloví fanoušci řádili v centru Prahy. Jednoho z příznivců Sparty měli těžce zranit!