Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Podivná smrt fanouška během zápasu NBA: Nepříjemná povinnost pro matku!

Autor: TT

Kalifornský basketbalový klub Sacramento Kings informoval o náhlém a nečekaném úmrtí domácího fanouška během čtvrtfinále proti New Orleans Pelicans v rámci oficiálního turnaje NBA. Čtyřiatřicetiletý muž zemřel za záhadných okolností, úřady vše řádně prošetřují.

Celostátně vysílaný zápas oficiálního turnaje NBA poznamenala velká tragédie. Během čtvrtfinále mezi Sacramentem Kings proti New Orleans Pelicans musel být oživován jeden z fanoušků přímo v útrobách Golden 1 Center. Kalifornští hasiči uvedli, že zaměstnanci arény reagovali na nereagujícího muže a 20 minut mu poskytovali umělé dýchání, než byl prohlášen za mrtvého.

Pohotovost lékařů však paradoxně nezpůsobila žádné zdržení hry a ani jiné pozdvižení v aréně. Proto když byla smrt muže oznámena hlasatelem ve 4. čtvrtině, zaskočeni byli jak přítomní diváci, tak i samotní hráči, kteří o incidentu do té doby podle svých slov neměli zdání. „Dnes večer jsem slyšel zprávu o mrtvém fanouškovi, vyjadřuji soustrast rodině,“ napsal zaskočený Malik Monk na platformu X. „Jako tým vyjadřujeme soustrast. Doufejme, že o rodinu je postaráno,“ dodal zase Keegan Murray v pozápasového rozhovoru pro ESPN.

Zdrcená matka zesnulého příznivce prozradila deníku Sacramento Bee, že když se dozvěděla o hospitalizaci syna, ihned spěchala za ním do nemocnice. Jenže bylo pozdě, byl již dávno mrtvý. Zde se tedy nejprve dozvěděla smutnou zprávu, poté musela splnit srdcervoucí povinnost v podobě identifikace těla svého milovaného dítěte.

Dále uvedla, že její syn byl na basketbalu s kamarádem, který u něj v průběhu večera nezaznamenal žádné zdravotní obtíže. V jednu chvíli prý seděl normálně na sedadle, najednou se zničehonic skácel na zem v bezvědomí. Příčina jeho smrti ale zatím není známa. Podle vyjádření matky mu však před několika měsíci byla diagnostikována fibrilace síní, která může způsobit i mrtvici. V tuto chvíli však nejsou k dispozici žádné další podrobnosti, vyšetřování je teprve v plenkách.

Víte, že…

Oficiální turnaj v sezóně (In-Season Tournament) je novinkou letošního ročníku, která vyvrcholí duelem o takzvaný NBA Cup. Přestože se zápasy nezapočítávají do základní části ligy, jde o prestižní událost, kterou chce jistě každý hráč vyhrát. Jednotliví členové vítězného týmu získají odměnu ve výši 500 tisíc dolarů, což v přepočtu činí něco málo přes 11 a čtvrt milionů korun.

Během čtvrtfinále mezi Kings a Pelicans v rámci oficiálního turnaje NBA zemřel fanoušek za záhadných okolností.
Během čtvrtfinále mezi Kings a Pelicans v rámci oficiálního turnaje NBA zemřel fanoušek za záhadných okolností.