Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tenistka Kvitová se po 11 letech odstěhovala domů: Sbohem Monaku!

Autor: as

Azyl definitivně opustila, teď ještě změnit všechny náležitosti na úřadech a je z ní zase Češka se vším všudy! Tenisová hvězda Petra Kvitová (33) se odstěhovala z daňového ráje v Monaku!

Naposledy se vyfotit před ikonickým kasinem, naházet do auta těch zbylých pár tašek a frčíme do Česka! Tak podle informací Blesku vypadalo stěhování české tenisové hvězdy. Žádné kamiony, kontejnery a armáda pomocníků. Vše zvládla během víkendu se svým manželem Jiřím Vaňkem (45).

Kouzelné večery

Trvalé bydliště v kouzelném knížectví si vyřídila v roce 2013, ustála i kritiku některých tuzemských politiků. To už měla status globální celebrity vydělávající desítky milionů. Ty sice v drtivé většině danila v zemích, kde je na turnajích, případně podpisem sponzorských smluv vydělala, nicméně už jen kvůli zastropovanému pojištění dávalo smysl stát se Monačankou.

Zamilovala si to tam, a to nejen díky ekonomickým výhodám. Stačilo vyběhnout z apartmánu a mohla se procházet v přístavišti plném luxusních jachet. Vykoupat se v moři, vyčistit si hlavu turistikou, omrknout butiky. Žádná studená deštivá slota, ale pořád příjemné klima. Krása! A tréninkové podmínky tu měla také ideální. „Večery v Monaku jsou ty vůbec nejkrásnější! Prostě to tady zbožňuji,“ hlásila opakovaně.

Už jen turistka

Teď už ale nedávalo smysl držet si drahý apartmán. Petra otěhotněla, nejspíš nadobro sekla s kariérou, tenisové výdělky už nebudou. „Jako nastávající maminka není aktivní tenistka, a tak se z Monaka stěhuje do Prahy,“ potvrdil Blesku její mluvčí Karel Tejkal. Jak často se bude Kvitová do oblíbeného monackého knížectví vracet coby turistka?

Petra Kvitová se bude stěhovat
Petra Kvitová se bude stěhovat