Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Smrt legendárního Beckenbauera: Tajný pohřeb! Leží vedle rodičů a syna

Autor: om, ČTK

Fotbalový Bayern nachystal loučení s legendárním Franzem Beckenbauerem (†78, zemřel 7. ledna) hned několik, první velkolepé proběhlo při pátečním zápasu bundesligy proti Hoffenheimu (3:0), další bude na stadionu od 15:00 tento pátek.

Rodina mezitím Franze v tichosti pohřbila na mnichovském hřbitově Perlacher Forst, kde leží jeho rodiče a syn Stephan (†46, zemřel 2015). Pohřeb byl v rodinném kruhu, přišla vdova Heidi (57) a čtyři děti – Thomas (61), Michael (57), Joel (24) a Francesca (20).

Pieta na Bayernu

Hráči Bayernu před zápasem uctili památku zesnulé hvězdy rozcvičkou v tričkách nápisem "Díky, Franzi" a číslem pět, které Beckenbauer nosil. Trikoty budou posléze podepsány a vydraženy ve prospěch charitativní nadace slavného obránce. Nápis "Díky, Franzi" měli hráči posléze i na zápasových dresech.

Týmy pak nastoupily na trávník za tónů písně "Gute Freunde kann niemand trennen" (Dobré přátele nic nerozdělí), kterou Beckenbauer nazpíval v roce 1966. Ve středovém kruhu byla navíc Beckenbauerova obří fotografie.

Beckenbauer zemřel v neděli ve věku 78 let. Bývalý obránce během kariéry získal kompletní sadu medailí z mistrovství světa a jako trenér přidal zlato a stříbro. S Bayernem jako hráč ovládl čtyřikrát bundesligu a třikrát Pohár mistrů.

Tady leží Franz s rodiči.
Tady leží Franz s rodiči.