Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Těžké šrámy po napadení při fotbalu, Václav Pešír i po operaci strádá: Týdny v neschopnosti!

Autor: om

Jedna zákeřná nečekaná rána pěstí přímo do obličeje při fotbalovém zápasu, v němž Václav Pešír (44) chytal při sobotním turnaji na Pražačce za tým teenagerů, mu minimálně na mnoho týdnů změnila život.

V pondělí Václava operovali a několik zlomenin v obličeji mu lékaři zpevnili titanovými destičkami. „Pořád mu teče krev z nosu a z oka, po návštěvě byl hrozně unavený a usnul. Přitom je Václav chlap, který hraje kromě fotbalu i ragby,“ popsal v úterý jeho bratr Tomáš Pešír (42), bývalý profesionální fotbalista a donedávna manažer reprezentace.

To vše je následek útoku protihráče z týmu Legion jménem Hajimurad R. (32), cizince dlouhodobě žijícího v Česku, při zápasu zimní ligy v malém fotbalu. Ten se kál, že podobný zkrat měl poprvé v životě a vůbec ho nechápe. Dokonce přes kapitána týmu písemně nabídl: „Chci se osobně omluvit, zaplatit náklady na léčbu a kompenzovat morální újmu, kterou jsem způsobil.“ Václav totiž v době útoku chytal za tým teenagerů, které měl v tu dobu na starost, a Hajimurad ho nechal na hřišti ležet bez pomoci – tu zařizovali šestnáctiletí kluci.

Ublížení na zdraví

Tomáš Pešír vzhledem ke stavu bratra trvá na tom, že agresora je třeba dohnat před soud. „Když všechno půjde ideálně, Václava ve čtvrtek pustí z nemocnice a nebude mít trvalé následky. Ale v neschopnosti bude dlouhé týdny. Tři určitě – a to už se kvalifikuje jako těžké ublížení na zdraví, k němuž podle nás došlo. Tohle bylo celý úplně špatně a rozhodně to nenecháme být jen proto, že pánovi došlo, jaký udělal prů*er, a ozval se s omluvou!“ tvrdí Tomáš odhodlaně.

Václav Pešír po dvouhodinové operaci rozbitého obličeje. Zlomeniny lékaři spravili, ale pořád vypadá zle a krvácí z nosu a oka.
Václav Pešír po dvouhodinové operaci rozbitého obličeje. Zlomeniny lékaři spravili, ale pořád vypadá zle a krvácí z nosu a oka.