Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Berbrův kumpán Rogoz v kauze Českých drah: Odsouzen!

Autor: nem

Vycházel po schodech ze soudní budovy tempem noha nohu mine, mina nohu nemine. Dokonce se ztěžka musel rukou opřít o zeď. Byl v tom kus symboliky.

Na někdejšího bafuňáře Slavoje Vyšehrad Romana Rogoze (54) se totiž valí tuplovaný kriminál. Se svým guru, bývalým Stalinem tuzemské kopané a exrozvědčíkem komunistické StB Romanem Berbrem (69) jede v korupční kauze »Šváb«. V ní mu v Plzni hrozí od talárů sedm let basy natvrdo. Tento proces se potáhne nejméně do července, ovšem jeden už pro Rogoze s vidinou muklovských tepláků právě skončil.

Jako obžalovaný v případu manipulace zakázek Českých drah na náhradní autobusovou dopravu slyšel ortel u Obvodního soudu pro Prahu 1. „Úhrnný trest odnětí svobody v trvání dvou let. Výkon tohoto trestu byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání tří let. Dále mu byl uložen peněžitý trest v celkové výměře 350 tisíc korun,“ shrnula Rogozův flastr pro ČT mluvčí soudu Eva Švíglerová.

Trochu korpulentnímu Romanu Rogozovi se v jeho situaci musí o vězeňské stravě snad i zdát a hovořit o ní nechce. „Nezlobte se, ale nechci se k ničemu vyjadřovat,“ řekl včera Aha!

Skoro se zapotácel. Bývalý fotbalový činovník Roman Rogoz na strastiplné cestě ze soudní budovy.
Skoro se zapotácel. Bývalý fotbalový činovník Roman Rogoz na strastiplné cestě ze soudní budovy.