Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fotbalový svět v šoku: Útočník Tejada náhle zemřel rok po konci kariéry!

Autor: OB

Celá Panama se ponořila do smutku. Bývalý fotbalista Luis Tejada (†41) zemřel v neděli večer poté, co se mu udělalo špatně o poločasové přestávce amatérského utkání. I přes okamžitý převoz do nemocnice se lékařům nepodařilo život střeleckého rekordmana zachránit.

V malém severoamerickém státě patřil Luis Tejada k národním hrdinům. V neděli nastoupil do utkání fotbalových veteránů, ale ještě před koncem prvního poločasu byl ze hřiště stažen, když si trenérovi stěžoval na nevolnost. Krátce po odchodu z hřiště však zkolaboval a byl okamžitě převezen do nemocnice, kde po několika hodinách zemřel. Důvodem smrti byl s největší pravděpodobností infarkt.

„Historicky nejlepší střelec panamského národního týmu, rozhodující faktor v kvalifikaci na naše první mistrovství světa v roce 2018 a synonymum rozvoje a pokroku fotbalu v naší zemi. Vyjadřujeme upřímnou soustrast jeho rodině a celé panamské fotbalové a sportovní rodině celkově," stálo v oficiálním vyjádření panamského fotbalového svazu.

Na zesnulého útočníka zavzpomínal také jeho bývalý spoluhráč Blas Perez. „Nemůžu tomu uvěřit, můj parťák je pryč," komentoval odchod legendy panamský fotbalista, momentálně hrající v Guatemale.

Tejada, přezdívaný "Matador", nastoupil za panamskou reprezentaci ve 108 utkáních. Na mezinárodní scéně vstřelil 43 gólů a pomohl své vlasti kvalifikovat se na první mistrovství světa v roce 2018. Během své dlouhé kariéry hrál Tejada například za kolumbijský klub Millionarios a Real Salt Lake ve Spojených státech. Působil také ve Spojených arabských emirátech, Mexiku a Peru.

Luis Tejada je historicky nejlepším střelcem panamské reprezentace
Luis Tejada je historicky nejlepším střelcem panamské reprezentace