Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Těžce zraněný komentátor biatlonu Lachman: Dojemné gesto od fanoušků!

Autor: pl

V květnu tomu bude rok, co se biatlonovému komentátorovi Tomáši Lachmanovi (47) zcela změnil život. Kvůli pádu ze schodů má těžké zdravotní trable, od kterých by mu v rámci možností chtěla sportovní veřejnost ulevit sbírkou, na které se nachází více než tři miliony korun. Kromě toho se od fanoušků dočkal emotivního gesta. Co si pro něj připravili?

Sportovní rodino, ukaž svoji sílu! Pomoz Tomášovi na nohy! Přesně tahle slova stojí v úvodu sbírky pro komentátora biatlonu Tomáše Lachmana, který si vloni poranil mozek a ochrnul. Na konci ledna ale vznikla sbírka pro populární osobnost obrazovek České televize, která sklidila velký ohlas.

Lachmanovi přispěli nejen biatlonisté, ale třeba i jeho kolegové. Jako například moderátor Michal Dusík (52), jenž ke konci pracovního týdne přišel s dojemnou zprávou. „Znovu a znovu Vám všem moc děkujeme. Včera jsem byl s Tomášem a je neskutečný bojovník. Jste úžasní, že mu pomáháte na cestě zpět," vysekl Dusík poklonu na sociální síti X.

Finanční příspěvky ale nebyly vše, co Lachman obdržel od svých fanoušků. „Četl jsem mu také Vaše vzkazy a i za ty moc děkuje. Vytiskneme je a budou jeho motivací. Tak pokud ještě chcete poslat nějaký pozdrav, máte možnost," prozradil Dusík dojemné gesto. 

Lachman se po pádu ze schodů zlepšil, ale stále má před sebou dlouhou cestu. Takhle se nyní rehabilituje v Lázních Bělohrad
Lachman se po pádu ze schodů zlepšil, ale stále má před sebou dlouhou cestu. Takhle se nyní rehabilituje v Lázních Bělohrad