Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Německo truchlí nad ztrátou známého atleta: Zemřel na zákeřnou nemoc!

Autor: OB

Smutná zpráva zasáhla fanoušky světové atletiky. Bývalý skokan o tyči Fabian Schulze (†39) dnes zemřel na blíže nespecifikovanou “zákeřnou nemoc“ ve svém pronajatém domě v Sonthofenu. O tragické události informoval Německý atletický svaz.

Schulze patřil do zlaté generace německých tyčkařů. Byl čtyřnásobným vicemistrem své rodné země a jen o vlásek mu unikly medaile také z mezinárodních akcí. Na mistrovství Evropy v Moskvě 2006 se umístil na čtvrtém místě a o čtyři roky později v Barceloně byl pátý. Jeho osobní rekord 5,83 metru je na seznamu nejlepších německých skoků na deváté příčce.

 „Byl to přátelský společník, který se před lidmi pokaždé usmíval,“ popsal Schulzeho dlouholetý trenér skoku o tyči Herbert Czingon. Ke smrti přítele se vyjádřil také bývalý sprinter Tobias Unger, který se zesnulým skokanem kdysi bydlel. „Fabian se stal mým přítelem během našeho společného bydlení v Kornwestheimu a v Mnichově. Jsem velice smutný a jen těžko hledám slova," řekl Unger, který je halovým mistrem Evropy.

Informace o brzkém odchodu německého atleta se dostala i mezi české sportovce. Upřímnou soustrast vyjádřil například tyčkař Jan Kudlička, který na svém Instagramu sdílel Schulzeho fotografii překrytou černým srdcem.

Sám Fabian se přitom musel nedávno vyrovnat se ztrátou svého dlouholetého kolegy Tima Lobingera. Halový mistr světa, který dokázal překonat bájnou hranici šesti metrů, v roce 2017 oznámil, že trpí leukémií. Ačkoliv na chemoterapii reagoval pozitivně a nemoc se podařilo vyléčit, o pět let později se bohužel vrátila a v roce 2023 zemřel.

Schulze se tak stal už druhým nešťastníkem ze zlaté generace německých tyčkařů, který již nežije. Za sebou nechal manželku a dvě děti.

Fabian Schulze dnes zemřel na zákeřnou nemoc
Fabian Schulze dnes zemřel na zákeřnou nemoc