Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tenista Macháč terčem fiktivních faktur kouče Vacka: Vyhodí parazita?!

Autor: as

Jejich spolupráce je úspěšná, už se přiblížil elitní padesátce. Jenže teď má Tomáš Macháč (23), po Lehečkovi druhý nejlepší český tenista, dilema. Jeho kouč Daniel Vacek (52) údajně rozkrádal svazové dotace, a navíc na něj ušil boudu!

S kamarádíčkem Fléglem, který zůstává s bossem Kaderkou ve vazbě, měl někdejší reprezentant Vacek prostřednictvím firmy své manželky vystavovat faktury za fiktivní služby. Ty se nikdy neuskutečnily, ovšem finance ze svazových dotací na konta přitekly.

Jenže kujón Vacek šel ještě dál! Podle obvinění, které otiskl web idnes.cz, si nechal fakturovat i »zajištění ekonomických a organizačních služeb českému reprezentantovi Macháčovi«. „Je zcela nelogické, aby společnost Sofos s. r. o. zastoupená jednatelkou společnosti Klárou Vackovou platila Danielu Vackovi za trénování Tomáše Macháče,“ konstatuje policie.

A co na to Macháč? „Ke kauze se nechci v tuto chvíli jakkoliv vyjadřovat. Snažím se plně koncentrovat na sportovní výkony. Díky za pochopení," řekl tenista pro Blesk.

Vacek se úterní razii vyhnul, zůstal v zahraničí. Je stíhán na svobodě, hrozí mu až osm let vězení. V následujících dnech by měl s Macháčem cestovat na megaturnaj v americkém Indian Wells. Bude ale chtít tenista nadále spolupracovat s obviněným koučem?!

Tomáš se svým trenérem
Tomáš se svým trenérem