Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Slávisté nedorazí na pohřeb bývalého předsedy Vrby: V Miláně budou hrát s černými páskami!

Autor: OB

Slavia se dnes v rámci osmifinálového utkání Evropské ligy představí na legendárním stadionu San Siro. Tam na ně bude čekat slavný AC Milan a pro většinu hráčů to bude největší zápas kariéry. Kvůli němu se však nebudou moct zúčastnit pohřbu nedávno zesnulého funkcionáře Jiřího Vrby (†93) a tak jeho památku uctí alespoň černými páskami na svých dresech.

„Fanoušci, hráči, zaměstnanci ani představitelé klubu, kteří odcestovali do Itálie, se zítra bohužel nemohou účastnit rozloučení s Jiřím Vrbou. K uctění jeho památky a odkazu, který ve Slavii zanechal, navléknou naši fotbalisté na ruku černou pásku,“ uvedl na svém Instagramu  šéf pražské Slavie Jaroslav Tvrdík. 

Jiří Vrba zemřel 2. března a mezi sešívanými patřil k obrovským legendám. Ve vršovickém celku strávil přes 20 let a kromě funkcionáře zde působil také jako předseda klubu. Když se ve Slavii objevil, klub se jmenoval Dynamo a topil se v obrovských dluzích. Z nich se mu však podařilo tým vysekat a v roce 1964 se také zasloužil o změnu názvu, který Slavia používá do dnes.

Sešívaní tak dluží člověku, bez kterého by jejich tým už nejspíše neexistoval, opravdu hodně a je jasné, že hráči mají o motivaci postaráno. Jestli to však bude stačit na italský tým, který je prošpikovaný hvězdami jako Olivier Giroud či Rafael Leao se ukáže dnes večer v Miláně.

Bývalý funkcionář a předseda Slavie Jiří Vrba zemřel 2. března
Bývalý funkcionář a předseda Slavie Jiří Vrba zemřel 2. března