Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Markéta Davidová po neúspěšné sezoně: Odhalila spory v biatlonovém týmu!

Autor: sm

Právě skončenou sezonu si Markéta Davidová (27) určitě představovala lépe. Po stránce výsledků má za sebou nejhorší štaci za posledních pět let. Teď v rozhovoru pro Český rozhlas Radiožurnál přiznala, že jí na pohodě nepřidala situace v týmu, kde naznačila problémy.

„Zázemí nebylo takové, jaké by mělo být, když se závodníkovi nedaří,“ řekla otevřeně Markéta Davidová. „Nechci se vyjadřovat veřejně, ale mám potřebu to minimálně naznačit, a když to uslyší lidé, kterých se to týká, třeba se chytnou za nos,“ doufá biatlonistka, které v poslední sezoně určitě věřila v lepší výsledky.

Pochvalovala si ale spolupráci s trenéry Egilem Gjellandem a Mattem Emmonsem.  „Trochu jsem se hledala ve střelbě na začátku sezony, ale pak jsme ty zásadní problémy odstranili. Kdyby tu nebyli, sezonu letos nedojedu,“ přiznala. A důvodem mnohé zaskočila.

„Moje výsledky a co se dělo. Bylo toho moc,“ kápla božskou závodnice, která už v minulosti přemítala nad možností pověsit pušku s lyžema na hřebík a plně se věnovat studiu. Láska k biatlonu sice doposud vyhrávala, ale je otázkou, jestli tomu tak bude s ohledem na blíže nespecifikované trable v týmu i v další sezóně. „Počkám si, co se stane na jaře,“ pravila Davidová, která čelila otázce na to, co by se muselo stát, aby skončila.

„Myslím, že to nemá cenu rozebírat. Chuť do biatlonu mám, ale jsou za mě nějaké lidské věci, které jsou absolutně nepřípustné. Bohužel mám v povaze, že nemám ráda nespravedlnost a často za ni bojuji, i když se třeba netýká mě. To mi asi častokrát přihoršuje, ale asi taková jsem. Uvidíme, co se bude dít,“ krčila rameny.

Přiznala také, že už probíhaly nějaké debaty se sportovním ředitelem Ondřejem Rybářem nebo šéfem svazu Jiřím Hamzou a bylo by podle Davidové fér, aby ještě nějaké proběhly. „Myslím si, že je to na místě,“ řekla.

S výsledky letos Markéta Davidová nebyla tolik spokojená. A přiznala, že na pohodě jí nedodala atmosféra v týmu...
S výsledky letos Markéta Davidová nebyla tolik spokojená. A přiznala, že na pohodě jí nedodala atmosféra v týmu...