Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Hvězdný fotbalista Dani Alves odsouzený za znásilnění: Překvapivý zvrat!

Autor: ČTK, pl

Více než čtyři roky. Tak dlouho si má odsedět za mřížemi někdejší hvězdný fotbalista Dani Alves (40) za znásilnění, kterého se měl dopustit v prosinci roku 2022. Nyní ale může být všechno zcela jinak! Proč?

Brazilský fotbalista Dani Alves může být na kauci dočasně propuštěn z vězení, kde si odpykává trest za sexuální napadení. Rozhodl o tom soud v Barceloně, výši záruky stanovil na milion eur (asi 25,3 milionu korun). Verdikt, který nebyl jednomyslný, ale ještě není definitivní a po odvolání může být zrušen.

Mezi další podmínky vedle kauce patří to, že Alves odevzdá brazilský i španělský pas, aby nemohl odcestovat ze země. Navíc má nařízeno se každý den hlásit úřadům a zakázáno přibližovat se k oběti.

Čtyřicetiletý Alves byl před měsícem odsouzen na čtyři a půl roku odnětí svobody za sexuální napadení. Toho se podle obvinění dopustil předloni v prosinci v nočním klubu v Barceloně, zatčen byl loni 20. ledna a od té doby byl ve vyšetřovací vazbě. Všechny jeho dosavadní žádosti o propuštění byly kvůli vysokému riziku útěku zamítnuty.

Nyní požádal o dočasné propuštění z vězení do té doby, než bude rozhodnuto o jeho odvolání. Ve vězení si dosud odpykal zhruba čtvrtinu trestu.

V případě odsouzeného fotbalisty Alvese nastal překvapivý zvrat
V případě odsouzeného fotbalisty Alvese nastal překvapivý zvrat