Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Tragický pád Pavla Svojanovského (†80) na Běhu Jarmily Kratochvílové: Smrt šetří policie!

Autor: rau

I přes požehnaný věk se Pavel Svojanovský (†80) těšil dobrému zdraví a radosti ze života. Těšil… Na Boží hod velikonoční jeho velké srdce souhrou nešťastných okamžiků dotlouklo. Případem se zabývá policie!

Dvojnásobný olympijský medailista z Her v Mnichově a Montrealu si užíval konec půstu na tradičním Běhu městem Jarmily Kratochvílové v Golčově Jeníkově, kde měl za úkol dekorovat nejlepší z vytrvalců. Slavnostní ceremoniál se ale přeměnil v tragédii, když se chlap jako hora skácel po předání ceny nejrychlejší z žen Keňance Mercy Chemutaiové z improvizovaného jeviště se stupni vítězů na přívěsu kamionu.

Chystá se schůze

I přes rychlý příjezd záchranky vážnému zranění hlavy o pár hodin později podlehl v havlíčkobrodské nemocnici. Incidentem se teď zabývá policie. „V neděli 31. března jsme přijali oznámení, že z pódia v Golčově Jeníkově spadl muž. Událostí se zabýváme a případ prošetřujeme,“ napsala Blesku stroze a jasně tisková mluvčí, poručík Michaela Lébrová.

Světová rekordmanka v běhu na 800 metrů a ředitelka podniku Jarmila Kratochvílová (71) se k smrti přítele z Klubu olympioniků nevyjádřila. Promluvil ale člen správní rady BMJK Josef Trtík. „Ve středu večer proběhne schůze správní rady nadačního fondu, jakožto pořadatele akce, kterou svolala paní Kratochvílová. Do té doby těžko můžeme něco komentovat,“ řekl do telefonu člen organizačního týmu.

Poslední foto Pavla Svojanovského (úplně vlevo): při trati pozvbuzoval závodníky.
Poslední foto Pavla Svojanovského (úplně vlevo): při trati pozvbuzoval závodníky.