12. května 2020 • 12:30

Byli jasnými outsidery, přesto vyhráli největší turnaj světa

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Psalo se datum 28. ledna 2018. V Bostonu se odehrával první Major roku a na programu bylo finále Cloud9 - Faze. Evropský celek byl nejlepším na světě, do boje o zlato šli jako jasní favorité. Jenže co následovalo, se navždy zapsalo do historie Counter-Strike: Global Offensive. 



V základní části se Cloud9 pohybovali na hraně vyřazení. Po prohře s tureckými Space Soldiers je dělila jediná hra od konce na turnaji. Museli přejít přes legendární týmy Astralis a Virtus.Pro. To se jim bez větších problémů podařilo. 

Poslední překážkou byla Vega.Squadron, překvapení skupinového klání. I s nimi se americká sestava bez problémů poradila a postoupila do vyřazovací bojů. 

Sestava Cloud9 na Boston MajoruFoto steamcommunity.com

Ve formě Cloud9 pokračovali i ve čtvrtfinále, kde přejeli G2. Francouzský tým je v základní části porazil, jenže Cloud9 byli rozjetí a cítili šanci. G2 jim nebyli soupeřem. 

V semifinále čekal brazilský celek SK Gaming, vedený Gabrielem "Fallen" Toledem. Zde měl americký sen o vyhraném Majoru skončit. Brazilci byli v parádní formě, před turnajem je mnozí tipovali spolu s FaZe na vítězství. 

První mapa byla jednoznačnou záležitostí. Cloud9 pokračovali v perfektním výkonu ze čtvrtfinále. SK vyrovnali sérii a třetí mapou bylo Inferno. Tradiční a velice oblíbená mapa nabídla americkým fanouškům parádní podívanou. 16:9 ve prospěch Cloud9 a šlo se do finále. 

Tam se utkali američtí hrdinové s evropským FaZe Clanem. Co hráč, to osobnost. FaZe Clanu se proti Cloud9 v minulosti dařilo, neprohráli proti nim jediný zápas. Šli tak do finále jako jasní favorité. 

Mirage byla velice vyrovnaná, americký celek po většinu zápasu vedl. Jenže tým v čele s Ladislavem "GuardiaN" Kovácsem dokázal strhnout výsledek na svou stranu. Následoval Overpass, domácí půda FaZe a mapa, která měla celou sérii ukončit. Cloud9 měli jiné plány. 16:10, šlo se na třetí mapu. 

Inferno je jednou z nejoblíbenějších mapFoto counterstrike.fandom.com

Tou bylo Inferno. Perfektní mapa pro perfektní drama. Zápas byl vyrovnaný, FaZe Clan se až ke konci mapy začal vzdalovat svému soupeři. Za stavu 14:9 byly šance amerického týmu mizivé. 

Clutch střídal clutch, hráči opět zabrali v ten nejdůležitější moment. Finále šlo do prodloužení. Skóre bylo 18:17 ve prospěch Cloud9, GuardiaN stál sám proti dvou soupeřům. Slovenský střelec zachránil svůj tým a druhé prodloužení bylo na světě.

Podruhé si už Cloud9 nenechali vítězství utéct. 22:19, první Major pro severoamerický Counter-Strike a finále, na které se bude ještě dlouho vzpomínat. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud