9. července 2022 • 15:05

Přesně před devíti lety vyšla Dota 2

Autor: Igor Putivlskij
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesně v tento den Dota 2 oficiálně opustila beta fázi a stala se volně přístupnou hrou. Kromě toho v tomto roce to bude devět let z momentu vydání prvního bitevního deníku (Compendium), díky kterému se každoročně lámou peněžité rekordy.



Zub času hlodá nemilosrdně a dnešní sobotní den slaví IceFrogovo dílo krásné deváté narozeniny. Jak už jsme výše zmínili, tak 9. července 2013 se Dota 2 konečně zbavila statusu beta a plnoprávně vyšla na trh. O měsíc později se hra dočkala oficiální linuxové podpory.

Poprvé se Dota 2 ukázala v rámci německé herní výstavy Gamescom 2011, kde byl uspořádan historicky první milionový turnaj v esportové historii - The International 2011, na který byli pozváni nejlepší DotA hráči své doby.

Původně Valve meli ve svém plánu vypustit do světa Dota 2 v roce 2012, ale beta test se tak nějak protáhl a vývojářský tým v čele s IceFrogem se rozhodl posunout datum vydaní o rok později. V roce 2015 se Dota 2 v rámci updatu Reborn přesunula na herní engine Source 2, na kterém setrvává dodnes.

Nenechte si ujít:

 

Zdroj: Liquipedia

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud